Ga naar hoofdinhoud

Roadshow MU, Nevat en Agoria

Algemene informatie

Datum
dinsdag 6 november t/m woensdag 7 november 2012
Locatie
Didam/Zevenaar

 

Wat moet de metaal met kunststof en Paperless Manufacturing?

 

Op 6 november 2012 bezoeken de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria in het kader van de jaarlijkse roadshow voor de achtste keer op rij twee vooraanstaande organisaties op het gebied van de precisietechniek. Dit jaar maken de toeleveranciers in de metaal kennis met de mogelijkheden van kunststof bij VINK Kunststoffen. Ook kunnen zij zien hoe JAZO Zevenaar met “Paperless Manufacturing” de papieren werktekening en productielijsten op de werkvloer overbodig maakt. Aansluitend geeft een expert van ING Bank een presentatie over de ontwikkelingen en kansen voor de maakindustrie in Duitsland.

 

Hands-on kennismaken met kunststof

Kunststoffen worden steeds vaker toegepast in de maakindustrie. Vanwege de eigenschappen (verwerking, technische en functionele eigenschappen) kan dit materiaal goed met metaal worden gecombineerd of als vervanger dienen. Maar wat betekent dit voor de toeleverancier? Vink Kunststoffen neemt de deelnemers mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van kunststof. Niet alleen in woord, maar in een speciaal georganiseerde workshop laten ze de deelnemers hands-on kennismaken met dit materiaal.

Weg met die papieren werktekening

 

Na de lunch bezoeken de deelnemers “alleskunner” JAZO in Zevenaar. Bij JAZO vinden we alles onder één dak. Van engineering, maakbaarheidanalyses, productie, coating, assemblage tot montage. En dat in een groot aantal segmenten en markten, zoals de machinebouw, behuizingen, utiliteitsbouw, toegangssystemen, transformatorhuizen, jachtbouw. En dat over de gehele wereld. JAZO laat de deelnemers zien hoe zij “Paperless Manufacturing” toepast op de werkvloer. Geen papieren werktekeningen meer en een directe koppeling met de productie- en stukslijsten in het ERP-systeem. Het is dus niet raar dat JAZO vorig jaar tot ‘slimste bedrijf’ in Nederland van MKB Krachtcentrale is gekozen.

 

Maakindustrie in Benelux en de Duitse kansen

Hoe staat de maakindustrie in Nederland en België ervoor? Wat zijn de ontwikkelingen? En welke kansen biedt Duitsland? In een presentatie zal een expert van de ING Bank hier uitgebreid op ingaan.

 

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit zeven samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), MGB (Metaal Gieterij Bedrijven), de sectorgroep PPP van NEVAT en het Belgische Agoria. De organisatie verwacht dat de opkomst dit jaar weer groter zal zijn dan de afgelopen editie en ziet hierin signaal dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker wordt. Meer informatie: https://www.dptech.nl/agenda/roadshow-2012-didam-zevenaar/

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Frans van der Brugh, branchemanager

tel. 030 – 605 33 44

E-Mail:  dpt@metaalunie.nl

Website:             www.dptech.nl


Lees hier meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven