Quick Response Manufacturing • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Quick Response Manufacturing

Algemene informatie

Datum
dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni 2012
Locatie
Gent (B)

Masterclass – Quick Response Manufacturing: A competitive strategy for companies making low volume or custom products – 29 & 31 mei 2012

 

Tijdens deze masterclass in Quick Response Manufacturing (QRM) legt Rajan Suri, de grondlegger van QRM, uit hoe de QRM-strategie bijdraagt tot doorlooptijdverkorting en hoe men als bedrijf deze strategie kan implementeren.

Waarom deze Masterclass?

Marktbehoeften evolueren snel. Klanten stellen hoge eisen: keuze uit een ruim assortiment, nieuwe producten, hoge kwaliteit, scherpe prijs, snelle en stipte levering… Onze bedrijven moeten uitpakken met een gediversifieerd productengamma en zelfs maatwerk. Productie op order van veel kleine bestellingen binnen een korte doorlooptijd vereist flexibiliteit. Maar meer flexibiliteit betekent doorgaans ook extra kosten. Een goede structurering van uw bedrijfsgebeuren bepaalt vandaag steeds meer uw concurrentieel voordeel. Vandaar dat de organisatie van bedrijfsprocessen (in administratie, productie en logistiek) een belangrijk werkveld is geworden.

Daarom komt Rajan Suri op 29 mei naar Gent en op 31 mei naar Leuven voor een masterclass rond het thema van QRM. Tijdens de workshop wordt in detail ingezoomd op QRM en al zijn facetten. De workshop is zeer praktijkgericht: aan de hand van discussies en voorbeelden worden de verschillende aspecten van QRM besproken en verduidelijkt. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de praktische zaken, mogelijke struikelblokken, vereisten voor succesvolle implementatie, enz. De opzet is dat de deelnemers naar huis gaan met voldoende bagage om zelf een QRM-traject op te starten. 

Topics masterclass

 • The Power of Time:

  Doorlooptijd is belangrijker dan de meeste managers zich realiseren omwille van verschillende niet-evidente redenen. Hoe beïnvloedt de doorlooptijd de kosten en de kwaliteit en hoe kan je gebruik maken van deze opportuniteit?

 • Organizational Structure:

  Hoe structureert u uw organisatie om de doorlooptijd doorheen de ganse onderneming te minimaliseren?

 • System Dynamics:

  Hoe hebben interacties tussen machines, mensen en producten een impact op uw doorlooptijd? Hoe moet de capaciteitsplanning (o.a. bezettingsgraad van mensen en machines) en de lotgroottes worden herdacht voor QRM?

 • Enterprise-wide Application:

  Hoe pas je QRM toe binnen alle geledingen van de organisatie? QRM omvat niet alleen de werkvloer, maar ook de materiaalplanning en controle, de aankoop en het supply chain management, kantooroperaties (offertes maken en orderverwerking), productontwikkeling, … In het bijzonder zal POLCA worden geïntroduceerd als een alternatief shopfloor controlesysteem voor kanban (kanban werkt niet goed in omgevingen met kleine volumes of gecustomiseerde producten). Op het einde zal u overtuigd zijn van de positieve impact van QRM op de productkost, kwaliteit en doorlooptijd via sprekende voorbeelden.

Programma

 

 • 8u00 – 9u00: registratie + ontbijt
 • 9u00 – 9u15: welkom en introductie QRM
 • 9u15 – 12u30: QRM masterclass
 • 12u30 – 13u30: lunch
 • 13u30 – 17u00: QRM masterclass
 • 17u00 – 18u00: receptie en mogelijkheid tot discussie

 

Data en locatie

29 mei 2012 te Gent    Fedustria    Poortakkerstraat 96 – 98    9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)

31 mei 2012 te Leuven     Sirris     Celestijnenlaan 300C    3001 Heverlee

(beide dagen hebben een identiek programma)

Deelnameprijs

 • Sirris-leden en Fedustria-leden: 150 € (excl. BTW) (inclusief ontbijt, lunch, cursusmateriaal)
 • Niet-leden: 250 €  (excl. BTW) (inclusief ontbijt, lunch, cursusmateriaal)

 

Contactpersoon Sirris: Bart Verlinden, tel. +32 498 91 93 07 Contactpersoon Fedustria: Marnix Voet, tel.  +32 2 528 58 84 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven