Oriëntatiereis automatisering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Oriëntatiereis automatisering

Algemene informatie

Datum
dinsdag 18 februari t/m zondag 23 februari 2014
Locatie
Pfronten/Kempten

Ertec organiseert oriëntatiereis automatisering naar Duitsland

 

Ertec Handling & Automation uit Nuenen organiseert in samenwerking met DMG Mori Seiki voor haar relaties van 18 t/m 22 februari een trip naar de DMG-fabrieken in Pfronten en de fabriek van Liebherr Automation te Kempten. DMG Mori Seiki is fabrikant van o.a. bewerkingscentra en CNC frees- en draaimachines in het A-segment. Handlingrobots en referentiesystemen van System 3R, door Ertec in Nederland vertegenwoordigd, worden vaak gecombineerd met DMG-machines tot automatische productiecellen. DMG Mori Seiki houdt van 18 t/m 22 september open huis in de hoofdvestiging te Pfronten.

 

Liebherr Automation, eveneens door Ertec vertegenwoordigd, ontwikkelt FMS-systemen voor de automatisering van CNC-gereedschapmachines voor de metaalbewerking en software voor de aansturing van dergelijke systemen. De onderneming telt 160 medewerkers en heeft een omzet van 48 miljoen euro.

 

Het bezoek aan beide ondernemingen zal een eyeopener zijn voor kleine en middelgrote bedrijven in de metaalbewerking die zich oriënteren op de mogelijkheden voor geheel of gedeeltelijk automatisch en flexibel produceren van kleinere series onderdelen. Aan de orde komen onderwerpen als manloze productie, hogesnelheidsfrezen, verschillende typen FMS-systemen, software, multitasking, 5-assige bewerking enz. Na afloop hebben de deelnemers een goed inzicht in de voordelen van flexibele automatisering, de kosten, de besparingsmogelijkheden en de toekomstige ontwikkelingen, waardoor ze een voorsprong op de concurrentie kunnen nemen.

 

Ertec Handling & Automation neemt tevens deel aan het MTMS Network Event (MNE) dat op 5 en 6 februari a.s. in Brussel wordt gehouden. Op standnummer E25 wordt beursbezoekers een overzicht van het leveringsprogramma gepresenteerd, waaronder referentiesystemen en handlingrobots van System 3R, FMS-systemen van Liebherr, centrumspanners van Spreitzer en het ERP- en planningssysteem Jobdispo van Fauser. 

 

Ertec BV, 5673 BN Nuenen

Mobiel: +31 6 53969793

www.ertec.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven