Open huis Safan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open huis Safan

Algemene informatie

Datum
woensdag 9 oktober t/m vrijdag 11 oktober 2013
Locatie
Lochem

SafanDarley presenteert tijdens de E-Volutie Dagen (9 en 10 oktober) in Lochem haar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking. Naast de nieuwe Mitsubishi eX Laser wordt een programma kantpersen, scharen, accessoires en oplossingen voor geautomatiseerde productie gedemonstreerd.

Getoond wordt o.a. de SafanDarley E-Brake 130T-4100/ Met zijn 130 ton perskracht en volledige benutbare werklengte van 4100 mm is de nieuwste E-Brake bij uitstek geschikt voor de productie van gevelbekledingen. Zelfs bij het buigen op 4 meter lengte is geen bombering nodig, dankzij de

onderbalk die de minimale doorbuiging compenseert. 

 

Tandem

Met de SafanDarley H-Brake 175T-1250T (foto hierboven) introduceert Safan een nieuw machineconcept voor de hydraulische kantpersen met modulaire opbouw en modulaire achteraanslag met vier tot zes assen en standaard grote uitlading, grote slag en grote variabele inbouwmaat. Optioneel te voorzien van energiebesparende start-stop functie, toepassing van plantaardige olie, CNC-gestuurde buighulpen en het nieuwe SafanDarley E-Bend L laser hoekmeetsysteem. Keuze uit Delem besturingen met Touch Screen of SafanDarley E-control EC 20 en EC 30. De nieuwe H-Brake range loopt van 175 tot 1250 ton perskracht, met buiglengtes van 3100 mm tot 8000 mm. Grotere lengtes zijn mogelijk door machines in tandem te

plaatsen.

 

Besturing

De nieuwe SafanDarley E-Control EC 20 besturing voor de E-Brake en de H-Brake is volledig touch screen, waarbij alleen die knoppen op het 17” scherm zichtbaar zijn die op het moment van bedienen nodig zijn. De E-Control is de nieuwe standaard in ergonomisch intuïtief bedieningsgemak. De besturing werkt op PC-basis onder Microsoft Windows, de software is ontwikkeld op basis van Microsoft.net Framework. De E-Control EC 20 biedt o.a. 2D buigsimulatie in combinatie met offline programmering.

 

Hoekmeten

Door de variatie in plaatdikte en materiaalkwaliteiten zoals treksterkte en walsrichting kan de buighoek afwijken van de geprogrammeerde waarde. In de praktijk betekent dat tijd- en materiaalverlies. Met het E-Bend L laser hoekmeetsysteem is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek continue te meten. Hierdoor worden de afwijkingen ten gevolge van materiaal- en plaatdikte verschillen, walsrichting, etc. automatisch gecorrigeerd.

  

Aanmelden kan via de websitewww.safandarley.com/evolutiedagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven