Open huis Okuma • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open huis Okuma

Algemene informatie

Datum
woensdag 27 november t/m zaterdag 30 november 2013
Locatie
Krefeld (D)

Veel demo’s tijdens open huis Okuma in Krefeld

 

De Japanse fabrikant van gereedschapmachines Okuma houdt van 27 tot en met 29 november a.s. open huis in de Europese vestiging te Krefeld, ca. 30 km van Venlo. Ook Nederlandse gebruikers van Okuma draaimachines en bewerkingscentra en andere geïnteresseerden zijn welkom om kennis te nemen van de technologische stand van zaken, weerspiegeld in een dertiental machines die met uiteenlopende, veelal geavanceerde werkstukken worden gedemonstreerd. Tijdens het open huis zullen ook medewerkers van de Nederlandse importeur Gelderblom acte de présence geven.

 

Okuma behoort tot de belangrijkste leveranciers van gereedschapmachines voor de metaalverwerkende industrie. In de Benelux staan inmiddels meer dan 1600 machines van dit fabricaat opgesteld. Okuma staat bekend om zijn innovatieve machineconcepten en de lange technische levensduur van de machines. Het afgelopen decennium ontwikkelde de Japanse fabrikant drie fundamentele verbeteringen op het gebied van verspanende machinetechnologie, die voor bijna het gehele programma zijn doorgevoerd: het Thermo Friendly Concept (TFC), het Collision Avoidance System (CAS) en MachiningNavi. Ook is er in Krefeld de nodige aandacht voor automatisering en manloze productie.

 

Tijdens het open huis kunnen bezoekers o.a. getuige zijn van demonstraties met de draaifreesmachine Multus in twee modellen: U3000 en B750 C. Automatische werkstukbelading kan worden bekeken bij de compacte draaimachine Genos L200E-M. Met het verticale vijfassige bewerkingscentrum MU-6300VA-L worden de voordelen van het MachiningNavi concept (trilling-beheersing) belicht. Een LB3000 draaimachine vormt in combinatie met een Robojob robot een automatische bewerkingscel. Andere machines die in Krefeld worden gedemonstreerd zijn de nieuwe MP-46V (productieve, zeer nauwkeurige machine voor bewerking van matrijs- en precisiecomponenten), de MA-600H II (veelzijdig horizontaal bewerkingscentrum), de Millac 33TU (combinatie van verticale draaibank en 5-assig bewerkingscentrum), diverse draaimachines uit de LU-serie, de VTM-2000YB (5-assige verticale multitasking-machine) en de GA-26T II (compacte rondslijpbank).

 

Gelderblom CNC Machines BV, Houten

Tel.: 030 24 12 541

www.gelderblom.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven