Ga naar hoofdinhoud

Open huis Goma

Algemene informatie

Datum
vrijdag 8 juni t/m zondag 10 juni 2012
Locatie
Hengelo (Gld.)

De Codatto EVA 3121 paneelbuigmachine die Siboma uit Ulft tijdens de Techni-Show 2012 in hal 7 in Utrecht demonstreerde, is na afloop van de beurs naar Goma in Henglo (Gld) gegaan. Het is een bijzondere plaatbewerkingsmachine: vrije, ronde vormen zijn in een plaat te buigen zonder gebruik van speciale gereedschappen

 

Goma beschouwt de nieuwe machine als een belangrijke innovatie. Daarom wordt hij officieel in gebruik genomen. Dat gebeurt op 8 juni. Deze dag wordt gevolgd door een open huis op 9 juni.

 

De Codatto EVA 3121 is een stevige machine: over een buiglengte van meer dan 3 m (3123 mm om precies te zijn) kan staal van 3 mm dik over de volle lengte van de machine gebogen worden. Roestvast staal kan met een maximale dikte van 2,2 mm over die 3 m gebogen worden. Uiteraard heb je dan een stevige machine nodig: de eigen massa van de paneelbuigmachine bedraagt 26.000 kg. Kenmerkend voor dit type buigmachine is dat de te buigen plaat vlak op het bed blijft liggen en dat met behulp van een boven- en ondermes de plaat in twee richtingen naar boven of beneden gebogen wordt. De boven en ondergereedschappen zijn bij de Codatto bevestigd op een raam,  een robuust  C-frame, dat op en neer beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven