Ga naar hoofdinhoud

Open dag Soma

Algemene informatie

Datum
zaterdag 2 februari t/m zondag 3 februari 2013
Locatie
Harderwijk

Zaterdag 2 februari 2013 jaarlijkse open dag SOMA College


Zaterdag 2 februari 2013 organiseert het SOMA College, de landelijke mbo-vakopleider voor de infra, een informatieve en interactieve open dag. Tussen 9.00 en 15.00 uur zijn de schoolgebouwen en de bijbehorende praktijkterreinen aan Ceintuurbaan 2 in Harderwijk toegankelijk voor iedereen.
Vernieuwing op het SOMA College


Nieuw voor het SOMA College én in Nederland, is het lokaal met simulatoren waar sinds kort lessen worden gegeven. Als aanvulling op het praktijkonderwijs kunnen leerlingen van het SOMA College op de simulatoren zelfstandig oefenen met opdrachten op gebied van grondverzet en ook de werking van motoren en andere technische kennis. Op deze manier kunnen ze nog meer uren praktisch bezig zijn en zijn ze sneller op niveau.


Crisis
De economische crisis wordt zwaar gevoeld in de bedrijfstak infra, bezuinigingen en ontslagen zijn eerder regel dan uitzondering. Toch blijkt uit alles dat het juist nu belangrijk is om technische vakmensen op te leiden. Door vergrijzing, ontgroening en de crisis verdwijnt vakkennis en ervaring uit de sector en daarop moet zeker geanticipeerd worden.
Het SOMA College merkt natuurlijk hoe de lastig de situatie in het bedrijfsleven is en reageert daar op door het voeren van een solide financieel beleid en daar waar enigszins mogelijk is, ook te bezuinigen. Maar ook extra aandacht te hebben voor het begeleiden van deelnemers bij het vinden van stageplekken en leerbedrijven. Individuele begeleiding is één van de voordelen van een kleine vakschool als het SOMA College.
Programma Tijdens de open dag op 2 februari 2013 wordt iedereen die interesse heeft in het volgen van een infra vakopleiding in het MBO, eerst verwelkomd met een korte presentatie over het SOMA College en de invulling van de open dag. Daarna bepalen zij zelf hun route. De belangstellenden kunnen aan de hand van een plattegrond de school in een notendop doorlopen en kennismaken met de docenten, de manier van lesgeven, de machines en de campus.
Tijdens de open dag zijn er medewerkers en leerlingen van het SOMA College aanwezig om vragen te beantwoorden en demonstraties te geven. Ook is het Wegenbouwmuseum geopend, waar bezoekers gratis historisch materieel en gereedschap kunnen bekijken.


Opleidingen
Het SOMA College in Harderwijk is een landelijke mbo-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College leerlingen op tot Machinist Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW), Monteur Mobiele Werktuigen, Uitvoerder, Straatmaker of (Allround) Vakman GWW. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen. Voor meer informatie: www.soma-college.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven