Ga naar hoofdinhoud

Okuma workshop tandwielbewerking

Algemene informatie

Datum
woensdag 4 juni t/m vrijdag 6 juni 2014
Locatie
Krefeld (D)

Okuma organiseert workshop over tandwielbewerking

Onder de titel ‘Gear Machining Workshop’ organiseert Okuma van 4 t/m 6 juni een workshop over het frezen van tandwielen. Dergelijke bewerkingen vereisen vaak trage, geestdodende processen, dure apparatuur en tijdrovende instelwerkzaamheden. Het zijn deze bezwaren die Okuma ertoe aanzetten dit thema via een workshop voor het voetlicht te brengen.

Deelnemers aan de workshop krijgen de kennis aangereikt om de bewerking van tandwielen te vereenvoudigen door gebruik te maken van standaardapparatuur. In lezingen en life demonstraties worden fundamentele oplossingen geboden voor tandwielfrezen, het in de juiste geometrie brengen van tandwielen, single-point milling, skiving, afwikkelfrezen en ontbramen. Ook de visie van tandwielfabrikanten op de industrie komt aan bod. Voorts wordt aandacht besteed aan recente technologieën voor de bewerking van tandwielen op het gebied van gereedschappen, CAD/CAM-oplossingen en kwaliteitscontrole. Ten slotte worden deelnemers geïnformeerd over automatische besturingssystemen en klantspecifieke software.

Op niet minder dan acht Okuma-machines worden diverse bewerkingstechnieken gedemonstreerd voor de vervaardiging van rechte en schuine tandwielen. Zes hiervan zijn van het z.g. multitasking-type, machines waarop zowel frees- als draaibewerkingen mogelijk zijn. Ook zal men het nieuwe vijfassige bewerkingscentrum MU-6300V in actie kunnen zien, dat tijdens de afgelopen Techni-Show werd geïntroduceerd op de stand van de Nederlandse vertegenwoordiger Gelderblom CNC Machines.

Meer informatie

Gelderblom CNC Machines BV, Houten

Tel.: 030 24 12 541

www.gelderblom.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven