Ga naar hoofdinhoud

Offshore Energy

Algemene informatie

Datum
dinsdag 23 oktober t/m donderdag 25 oktober 2012
Locatie
Amsterdam

Op de OE2012 conferentie, die parallel loopt met de Offshore Energy beurs op 23 & 24 oktober in de Amsterdam RAI, zullen expert sprekers van een internationale delegatie het woord nemen. Zij bieden perspectieven voor nieuwe olie en gas ontdekkingen in de Noordzee, ‘challenging hydrocarbons’ en concepten voor toekomstige offshore schepen. De sessies over duurzame energie zullen zich met name richten op de uitdagingen van een offshore ‘grid’  en de ontwikkelingen in golf- en getijdenenergie.

 

Een van de bevestigde sprekers is John Best, hoofd van Sustainable Energy bij James Fisher and Sons plc. John zal in deze sessie praten over de benodigdheden voor de fundering van offshore wind turbines. Zijn bedrijf heeft veel ervaring in het werken voor grote ontwikkelaars van windmolenparken. Omdat de nieuwe generatie windmolenparken verder zullen liggen dan offshore, zijn nieuwe technologieën nodig om wateren tussen 60 en 100 meter diep te kunnen bereiken. Deze diepte is te groot voor turbines die gefixeerd zijn op de zeebodem, maar waar windsnelheden altijd hoger zijn. Men hoopt dat door het ontwikkelen van deze technologieën de mogelijkheden voor offshore wind energie globaal zullen toenemen, zeker na 2020, wanneer meer ondiepe gebieden zijn ontstaan.

 

Jack Spaan, Manager Projects bij Jumbo Offshore, is ook een van de bevestigde sprekers. Vorig jaar presenteerde Jack de vorderingen in deepwater installatie capaciteiten. Dit jaar zal Jack ons inzicht verschaffen in het werk van Jumbo voor Chevron’s Gorgon project in West-Australië. Jumbo was een contract toegekend voor zijn HLV Jubileum om in de zomer van 2012 te werken op het Barrow Island van Australië. Jumbo heeft 25 ‘concrete caissons’ verscheept die worden gebruikt in de bouw van een Heavy Lift Offloading Quayside voor eindklant Chevron’s LNG plant, die wordt gebouwd op het eiland.

 

Classificatiebureaus Bureau Veritas en Det Norske Veritas, en ook academische instellingen als de TU zullen tevens een inhoudelijke bijdrage leveren aan het conferentieprogramma van Offshore Energy.  

 

Side events

Offshore Energy biedt ook een aantal gratis side events, in samenwerking met brancheverenigingen. Een seminar over decommissioning wordt voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met IRO en Decom North Sea uit Aberdeen. Ook zal er opnieuw een meeting zijn van de Drilling and Wells Cluster. Op initiatief van NOGEPA brengt deze bijeenkomst drilling professionals van operators en contractors samen. Nieuw dit jaar is het Dutch Oil and Gas Industry Supply Chain Seminar door FPAL, deel van de Achilles Group.

 

Snelst groeiend Offshore Event

Offshore Energy Exhibition & Conference is het snelst groeiende event in Europa voor de wereldwijde offshore industrie. Editie 2011 trok al 292 exposanten, maar dit jaar worden rond de 400 exposanten, 6.500 bezoekers en 600 delegates van 30 verschillende nationaliteiten verwacht.

Kijk voor meer informatie over Offshore Energy 2012, het conferentieprogramma, deelname, sponsoring en registratie, op de website www.offshore-energy.biz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven