Ga naar hoofdinhoud

NVDO Inspectieplatform; Meetinstrumenten

Algemene informatie

Datum
donderdag 26 juni
Start
14:00
Eindigt
17:00
Locatie
Bergen op Zoom
Meer informatie

NVDO Inspectieplatform en de NVDO Sectie Techniek verwelkomen u van harte op 26 juni a.s. bij Cargill in Bergen op Zoom. Cargill B.V. werd in 1959 opgericht als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig is Cargill betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Cargill B.V. is een van Cargill’s grootste Europese ondernemingen en behoort tot de 20 grootste bedrijven van Nederland. Het levert voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld.

Thema van deze bijzondere middag is: “Inspecties Uitgelicht; Meetinstrumenten”

De volgende sprekers delen graag hun kennis met u!

Ton Joling,
 UE systems 
“Inspecteren via Ultrasoon onderzoek”

Voor het manueel ultrasoon lasonderzoek wordt het geluid onder een hoek in het materiaal gezonden (het kristal dat het geluid opwekt wordt daartoe op een wig met een bepaalde hoek gezet). Uit de looptijd en de inzendhoek in staal is met simpele goniometrie theoretisch de positie van het defect te berekenen. Een probleem bij het puls echo onderzoek is dat de detectie en de bepaling van defectafmetingen afhankelijk is van de ligging en het type defect en de hoek waarmee aangestraald wordt. Voor een volledig onderzoek moeten dus meerdere hoeken en richtingen gebruikt worden.

Veel voorkomende toepassingen voor Ultrasoon onderzoek zijn:
• Lascontroles
• Wanddiktemetingen
• Corrosie onderzoek
• Laminatiecontroles

Yannick Ocke,
 Global Risk Consultants
“Ultrasound meting op MS- en HS-installaties”

Waarom gebruik je ultrasound op MS- en HS-installaties? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe meet je dit veilig? Dit zijn slechts enkele vragen die beantwoord zullen worden. Een goede meting vereist de nodige ervaring. Yannick geeft u tips!

Wichard Rommens,
 Cargill B.V.
“Ultrasoon Electrical”

Wichard vertelt over het Beheer en Onderhoud bij Cargill en over de manier van inspecteren met Ultrasoon technieken binnen zijn organisatie. Bij welke toepassing worden Ultrasoontechnieken gebruikt en wat zijn daar de voordelen van? Op deze en andere vragen geeft Wichard toelichting.

Deze middag krijgt u ook een zeer interessante rondleiding bij Cargill. U gaat naar huis met veel nieuwe kennis en ervaring!

Tijd:
                         14.00 uur ontvangst
Aanvang:
                14.15 uur door de dagvoorzitter
Einde:
                      17.00 uur met netwerkborrel
Bestemd voor:
     Alle leden van de NVDO Inspectieplatform en Sectie Techniek
Maximaal aantal deelnemers:
 60

Wij hopen dat u in de gelegenheid bent om samen met ons te komen netwerken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en introduce(é)s zijn van harte welkom. Bekijk voor meer informatie de site van NVDO.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven