NL – NRW Business Frühstück • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NL – NRW Business Frühstück

Algemene informatie

Datum
donderdag 13 november
Locatie
Veldhoven

NL – NRW Business Frühstück met 8 Nederlandse en Duitse industrie organisaties tijdens Precisiebeurs te Veldhoven.

Op donderdag 13 november 2014 komen leden van 8 industrie organisaties uit Nordrhein-Westfalen en Nederland bijeen voor het “NL – NRW Business Frühstück” tijdens de Precisiebeurs te Veldhoven om toelever- en samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken.

Op 7 maart 2014 organiseerde het VDMA cluster Produktion NRW een zeer succesvol NRW- NL Business Frühstück in Düsseldorf tijdens de METAV, met 120 deelnemers. Op donderdag 13 november 2014 zullen in totaal 8 brancheverenigingen en clusters de contacten tussen bedrijven uit Nordrhein-Westfalen en Nederland verder intensiveren tijdens een zakelijke ontmoeting op de Precisiebeurs in Veldhoven.

Tijdens het Business-Frühstück zijn vanuit Nordrhein-Westfalen aanwezig ProduktionNRW, Nano-Mikro-Werkstoffe-Photonik.NRW, Maex online Kompetenznetzwerk für Industrie en Technologie Zentrum Dortmund. Vanuit Nederland zijn vertegenwoordigd Brainport Industries, Mikrocentrum High Tech Platform, Koninklijke Metaalunie en de NEVAT.

Tijdens de bijeenkomst zullen de 8 netwerken zich aan elkaar voorstellen en de onderlinge banden verder aanhalen. Ook is er gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Daarnaast wordt hen de gelegenheid geboden om een speciale tour te maken langs geselecteerde stands op de Precisiebeurs waarin men zich kan laten informeren over belangrijke ontwikkelingen in de nano-machinebouw, de samenwerking tussen toeleveranciers en OEM’s en de samenwerking tussen bedrijven en onderwijs. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. In de middag kan men tevens deel nemen aan het brokerage evenement, waarvoor men zich van te voren moet inschrijven.

Deze ontmoeting tussen brancheverenigingen en netwerkorganisaties aan beide zijden van de grens staat niet op zichzelf. Al langere tijd bestaan er contacten tussen brancheverenigingen en clusters. Nederland is de grootste handelspartner van Nordrhein-Westfalen. De regionale nabijheid en de hoge kwaliteitsstandaarden aan beide zijden van de grens maken dat er aantrekkelijke toelever- en samenwerkingsmogelijkheden zijn. Voor de Duitse Machinebouwindustrie is Nederland een belangrijke exportmarkt.

Deze bijeenkomst is één van meerdere ontmoetingen in aanloop naar de Hannover Messe 2015 die zal worden gehouden van 13 t/m 17 april 2015 waar de vier Nederlandse samenwerkende industrie organisaties (Brainport Industries, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat) gezamenlijk de Nederlandse maakindustrie als hoogwaardige toeleveringspartner zullen presenteren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven