Nieuwe productietechnologieën • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe productietechnologieën

Algemene informatie

Datum
woensdag 16 april
Locatie
Diepenbeek/Zaventem/Kortijk (B)

Welke nieuwe productietechnologieën voor de fabriek van de toekomst? – 16, 22 en 28 april 2014

Wie zijn maakbedrijf wil omvormen tot een Fabriek van de Toekomst, moet kiezen voor nieuwe productietechnologieën. Maar op welke zet u in? En hoe integreert u innovatieve systemen in uw bestaande productie.

In het kader van het Made Different-project van Agoria/Sirris (financieel ondersteund door Agentschap Ondernemen) heeft prof. Bert Lauwers van de KU Leuven een studie uitgevoerd over veelbelovende nieuwe productietechnologieën voor de toekomst.

Tijdens drie infosessies op 16, 22 en 28 april bij resp. Sirris (Diepenbeek), Asco (Zaventem) en Van de Wiele (Kortrijk) licht prof. Lauwers de resultaten van zijn studie toe, gevolgd door een debat over de voorgestelde actieplannen.

Klaar om uw voorsprong uit te bouwen? Dan verwelkomen we u graag op één van deze gratis infosessies. Snel inschrijven is de boodschap want het aantal deelnemers per sessie wordt tot 25 beperkt.

Data en locaties

Sessie 1: woensdag 16 april – Sirris Diepenbeek
Sirris Diepenbeek heeft onlangs enkele grote investeringen gedaan in hightech productietechnologieën. U kunt er meer bepaald kennismaken met de Baxter-robot, slimme kwaliteitscontroles en precisiebewerken op microniveau. State-of-the-art productie-infrastructuur onder één dak!
Adres : Wetenschapspark 3 te 3590 Diepenbeek – Download toegangsplan.

Sessie 2: dinsdag 22 april – Asco Industries
Asco Industries in Zaventem produceert complexe precisiecomponenten en subsystemen voor de luchtvaartindustrie (o.a. high lift devices, onderdelen van het landingsgestel en motorophangingen). In deze branche is het belangrijk om voortdurend te investeren in de laatste technologische ontwikkelingen. Zo werd er eind vorig jaar een ambitieus investeringsprogramma van 13 miljoen euro in de fabriek van Zaventem goedgekeurd. Een extra investering van 6 miljoen euro is goedgekeurd om ASCO 8 dit jaar uit te breiden met drie bijkomende 5-assige Titaniummachines.
Adres : Weiveldlaan 2, 1930 Zaventem – Routebeschrijving via google maps

Sessie 3: maandag 28 april – NV Michel Van de Wiele
De NV Michel Van de Wiele in Kortrijk produceert textielmachines, voornamelijk voor de productie van tapijt en fluweel. Het bedrijf investeert al jaren onafgebroken in de vernieuwing van zijn productieapparaat. De ervaring leert hun dat bijkomende investeringen meestal leiden tot meer omzet en werkgelegenheid. Charles Beauduin, CEO van Van de Wiele, is mee één van de trekkers van het Made Different-project.
Adres : Michel Vandewielestraat 7, 8510 Kortrijk (Marke) – Routebeschrijving

Programma

15.00 u: Ontvangst
15.15 u: Voorstelling studie door prof. Bert Lauwers
15.45 u: Discussie
16.15 u: Voorstelling van het gastbedrijf + rondleiding
17.30 u: Afsluitende drink

Prijs

Deelname is gratis.

Inschrijven

U kan zich inschrijven via de website van Agoria

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven