Ga naar hoofdinhoud

Nationale Industriedebat

Algemene informatie

Datum
woensdag 2 oktober t/m donderdag 3 oktober 2013
Locatie
Utrecht

Vierde Nationale Industriedebat: 2 oktober 2013 Publicatiedatum

 

 

Op 2 oktober 2013 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het vierde Nationale Industriedebat plaats. Meer dan 500 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, van de overheid, wetenschap en sociale partners zullen er debatteren over het versterken van de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie en het belang van voldoende gekwalificeerd technisch personeel. Dit vanuit het besef om de concurrentiepositie van de industrie te versterken.

 

 

Het Industriedebat is een initiatief van de in 2000 opgerichte Stichting voor Industriebeleid en Communicatie (SIC). Dit jaar wordt het debat in samenwerking met TechniekTalent.nu – het landelijke samenwerkingsverband van acht technische bedrijfstakken – en marketingpartner VNU Exhibitions Europe georganiseerd onder de noemer  “Samen toekomst maken met techniek”.

 

TechniekTalent.nu en SIC zullen – naast de organisatie van het industriedebat – op meerdere vlakken de krachten bundelen. Zo zal TechniekTalent.nu dit jaar ook de monitoring van het industriebeleid in Nederland overnemen van SIC. Tweejaarlijks zal er een TechniekTalent.nu monitor verschijnen.

 

De nieuwe monitor wordt verbreed met een aantal technische sectoren die voorheen niet in de industriemonitor waren opgenomen. Daarnaast gaat de monitor ook kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkelingen op het terrein van instroom en behoud van technisch personeel in kaart brengen. Het onderzoek voor deze monitor zal uitgevoerd worden door SEO Economisch Onderzoek, dat gelieerd is aan de Universiteit van Amsterdam. De uitkomsten van de eerste TechniekTalent.nu monitor worden tijdens het Nationaal Industriedebat bekend gemaakt.

 

 

De SIC startte in 2012 gesprekken met diverse partijen om industriebeleid voor de toekomst te verankeren. Volgens de SIC is de verankering van industriebeleid in de eerste plaats een taak van de sociale partners. TechniekTalent.nu is het grootste samenwerkingsverband van werkgevers en werknemers dat zich richt op het vergroten van de instroom en het behoud in technische opleidingen en technische beroepen. Het bestuur van TechniekTalent.nu is graag bereid om de doelen van SIC in nauwe samenhang met die van TechniekTalent.nu te realiseren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven