Midest 2014 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Midest 2014

Algemene informatie

Datum
dinsdag 4 november t/m vrijdag 7 november 2014
Locatie
Parijs (F)

MIDEST 2014: EEN MOOIE JAARGANG IN HET VOORUITZICHT

 

van 4 tot 7 november in het Parc des Expositions in Paris Nord Villepinte

 

 

Ondanks de nog altijd moeilijke economische context is het aantal inschrijvingen per 11 september stabiel gebleven in vergelijking met vorig jaar, zowel in Frankrijk als in het buitenland. Dit betekent dat ’s werelds grootste vakbeurs voor industriële toelevering steeds meer door professionals wordt gezien als een efficiënt hulpmiddel om deze moeilijke periode door te komen, hun activiteiten te versterken en te ontwikkelen dankzij contacten met bezoekers die hen een concreet en lonend potentieel bieden.

In 2014 coördineert MIDEST nieuwe evenementen en speciale acties Zo worden voor het eerst een Noord-Afrikaans land (Tunesië) en een Franse regio, Normandië, in de schijnwerpers gezet en wordt er speciale aandacht geschonken aan de leidende sector van de Europese industrie, de vliegtuigindustrie. Wat betreft de evenementen zijn er nieuwkomers zoals de vrachtwagen “MAJOR Bestemming kunststoffenverwerking», de ontvangst door de Bond van Mechanische Industrie (FIM) van beroepskeuzeadviseurs van scholen in de regio Parijs en speciale aandacht voor 3D-printen, naast de vaste waarden waar de dit jaar terugkerende professionelen naar uitkijken, zoals de Trofeeën, de conferenties, TV-shows enz.

 

Cijfers stabiel op 11 september

 

In vergelijking met 2013 toen MIDEST in totaal 1.702 exposanten telde, zijn de cijfers per 11 september stabiel gebleven. Logischerwijs en met uitzondering van onvoorziene omstandigheden zal jaargang 2014 opnieuw een groot aantal deelnemers van zeer goede kwaliteit laten zien.

De Franse toeleveranciers blijven het grootste aandeel vormen van het MIDEST aanbod en zullen ongeveer 60% van de exposanten vertegenwoordigen. De collectieve paviljoens van de 15 Franse regio’s vertegenwoordigen ongeveer 600 bedrijven. De terugkeer van de regio Bretagne met een ruimte van 180 m² dient te worden vermeld na een afwezigheid van 14 jaar.

Alle internationale partners van MIDEST buiten Frankrijk hebben hun komst bevestigd en zullen ongeveer 650 bedrijven vertegenwoordigen. Tot op heden hebben zich 35 landen ingeschreven, met 18 officiële paviljoens in de ruimte voor collectieve stands.

In de bedrijfstakken kunststoffen / rubber / composieten, bewerkingsbanken / draaibanken / speciale machinebouw, smederij / gieterij, industriële diensten en elektriciteit / elektronica is tot op heden een zeer sterk stijgende lijn merkbaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Houtproductie, productie door het vormgeven en snijden van metalen / ketelwerken en microtechniek blijven stabiel. Alleen voor de bedrijfstakken afwerkingstechniek / oppervlaktebehandeling / warmtebehandeling, materialen / halffabricaten en bevestigingsmaterialen wordt tot op heden een lichte daling geconstateerd. Opmerking: technische textielen maken hun eerste verschijning op de vakbeurs.

 

Een jaargang met vele evenementen

 

Naast haar primaire rol van bevorderaar van ontmoetingen en aandrijver van zaken, begeleidt MIDEST zowel haar exposanten als haar bezoekers bij de belangrijkste evoluties van de wereldindustrie.

Daarom is het heel logisch dat dit jaar de nadruk wordt gelegd op de waarschijnlijk meest dynamische industriesector, niet enkel in Europa maar wereldwijd: de vliegtuigindustrie. Ook vinden er twee grote premières plaats door een Noord-Afrikaans land, Tunesië, en een Franse regio, Normandië, in de schijnwerpers te zetten in twee grote expositieruimtes. Dit gebeurt evenals voor de vliegtuigindustrie aan de hand van conferenties en tv-shows.

Ook nieuw in 2014 zijn de aanwezigheid van de vrachtwagen “MAJOR Bestemming kunststoffenverwerking” van de Bond van kunststoffen en composieten die de belangrijkste technologieën van deze bedrijfssector zal demonstreren en de uitnodiging van beroepskeuzeadviseurs van scholen in de regio Parijs door de Bond van Mechanische Industrie (FIM), zodat u rechtstreeks op de beurs kennis kunt maken met de rijke verscheidenheid van mechanische beroepen in de speciale nieuwe ruimte “Mechanicaplein”. Er zal ook speciale aandacht worden geschonken aan additieve fabricage, beter bekend onder de naam “3D printing” aan de hand van lezingen.

Een van de andere hoogtepunten voor bezoekers en exposanten is de terugkeer van de MIDEST-Trofeeën om hoogwaardige prestaties van toeleveranciers te onderscheiden. Een programma van korte en meer uitgebreide, gratis conferenties zullen ingaan op de laatste technische, strategische en economische ontwikkelingen. De bij de professionals geliefde tv-show en zakelijke bijeenkomsten zullen ook deze jaargang verlevendigen.

De afgelopen jaren heeft MIDEST zich ook ingezet om zijn markt ook buiten de vier beursdagen te stimuleren. En met succes. Zo vonden meer dan 50% van de bezoeken in 2013 aan www.midest.com plaats gedurende de eerste acht maanden van het jaar en we constateren opnieuw een stijging van 25% van de bezoeken in de eerste zes maanden van 2014 ten opzichte van 2013. De site die zojuist zijn eigen YouTube kanaal is gestart besteedt veel aandacht aan real time contents per bedrijfssector. Doel: de 2,4 miljoen bekeken pagina’s van 2013 overtreffen, wat een stijging betekent van 10% over één jaar en meer dan 350.000 bezoeken, wat een stijging inhoudt van 20% ten opzichte van 2012. MIDEST is meer dan ooit aanwezig op de verschillende sociale netwerken, zoals op Viadeo, waar het meer dan 2000 leden heeft, op Twitter, met meer dan 1300 volgers), op LinkedIn, voor het Engelstalige publiek en op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven