Ga naar hoofdinhoud

Material Xperience 2014

Algemene informatie

Datum
woensdag 22 januari t/m zaterdag 25 januari 2014
Locatie
Rotterdam

Topsprekers ‘Smart Environment’ tijdens Material Xperience 2014

Amsterdam, 06 januari 2014 – Internationaal vermaarde experts zullen hun ervaringen en kennis delen tijdens het seminargedeelte van de materiaalinnovatie beurs Material Xperience, dat komende editie in het teken staat van ‘The Smart Environment’.

 

Material Xperience is het toonaangevende jaarlijkse vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materiaalinnovatie, ontmoeten en inspiratie. Binnen het zeer actuele thema komen slimme technieken, nieuwe materialen, duurzaamheid en inspiratie uit de natuur ruim aan bod.

 

De meest bekende en invloedrijke sprekers zijn de Maleisische Ken Yeang en de Brit Michael Pawlyn. Ken Yeang is volgens The Guardian “One of the 50 people who could save the planet”. Deze ster-architect, ecoloog en auteur is vooral bekend om zijn ‘eco-architecture’ en ‘eco-masterplans’. Hij wordt beschreven als ’s werelds grootste groene wolkenkrabber architect, en zal zijn werk op 24 januari tijdens een seminar uitgebreid toelichten.

 

Michael Pawlyn spreekt op 22 januari over biomimicry – het slim toepassen van lessen uit de natuur. Betonconstructies gebaseerd op botten en schedels en de werking van de neusgaten van de kameel als warmtewisselaar zijn voorbeelden.

 

Naast bovengenoemde sprekers zullen onder andere Thomas Rau, David Oakey en Manuel Kretzer verhaal houden over de slimme technieken, materialen en ontwerpen die vorm gaan geven aan onze gebouwde en ingerichte omgeving.

 

Material Xperience is het grootste evenement dat door Materia wordt georganiseerd en wordt jaarlijks gehouden. De komende editie vindt tegelijkertijd met de beurs GEVEL plaats in Ahoy Rotterdam. Material Xperience wordt gehouden van 22 t/m 24 januari 2014.

 

——————————————–

Over Materia
Materia is het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren. Materia stimuleert gezamenlijke innovatie op weg naar een mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving. Rond een onafhankelijke en continu groeiende collectie van meer dan 2.000 inspirerende materialen brengt Materia bouwprofessionals samen: dagelijks via www.materia.nl, jaarlijks op Material Xperience en periodiek rond actuele thema’s en events. Kijk voor meer informatie op www.materia.nl en www.materialxperience.nl.

 

Meer informatie
Materia
Philip Allin – Editor
T +31 (0) 20 71 30 653
E p.allin@materia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven