Kwaliteit nodulair gietijzer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kwaliteit nodulair gietijzer

Algemene informatie

Datum
maandag 22 oktober t/m dinsdag 23 oktober 2012
Locatie
Zwijnaaarde (B)

VVGT-studieavond – Kwaliteitsverbetering bij de productie van nodulair gietijzer – 22 okt 2012

 

Een verbeterde procesopvolging of verbeteringen aan de productieprocessen zijn noodzakelijk om aan de strengere kwaliteitseisen te kunnen blijven voldoen. Tijdens deze studieavond wordt getoond hoe de kwaliteit van nodulair gietijzer kan worden voorspeld, de productie beter opgevolgd en gestuurd en hoe een nieuw proces voordelen biedt voor magnesiumbehandeling. 


Aan de kwaliteit van gietwerk worden steeds hogere eisen gesteld. Een verbeterde procesopvolging of verbeteringen aan de productieprocessen binnen de gieterijen zijn dan ook nodig om aan deze strengere kwaliteitseisen te kunnen blijven voldoen.

Tijdens de eerste voordracht van de avond wordt getoond hoe de kwaliteit van nodulair gietwerk kan voorspeld worden en de productie van deze materialen beter kan opgevolgd en gestuurd worden. De combinatie van de meting van de zuurstofactiviteit, de bepaling van de onderkoeling door thermische analyse en de structuurevaluatie van het referentieproefstuk laten immers toe een betrouwbare voorspelling van de structuur te doen.

Tijdens de tweede voordracht wordt het nieuwe en gepatenteerde Initek-proces toegelicht, dat werd ontwikkeld door Foseco. Dit nieuwe metallurgische proces voor de magnesiumbehandeling wordt reeds ingezet in enkele gieterijen, verspreid over de wereld en biedt tal van voordelen, zoals een hoger magnesiumrendement, minder slakvorming, minder rookvorming, lagere productiekost etc.

Let op: deze laatste voordracht zal in het Engels worden gehouden.

Programma     

 

 

 

17.00 uur

Ontvangst en registratie van de deelnemers

17.30 uur

Deel 1: Gebruik van zuurstofactiviteitsmetingen bij productie van nodulair gietijzer door F. Seutens (Heraeus ElectroNite)

18.50 uur

Pauze

19.20 uur

Deel 2: Het Initek Proces door W. Troschel (Foseco)

20.00 uur

Einde

 

Praktische inlichtingen

 

 

Datum

maandag 22 oktober 2012

Locatie

Sirris
Technologiepark 935
9052 Zwijnaarde

Deelnameprijs

20 euro 
Betalen gebeurt contant ter plaatse.

 

Inschrijving

Inschrijven kan tot uiterlijk 18 oktober via e-mail aan Kurt Beghyn of via het terugfaxen van bijgaand antwoordformulier naar fax 09 345 13 78. Annulatie is kosteloos tot vrijdag 19 oktober, daarna wordt een deelname in de kosten van 15 euro aangerekend. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven