Kritisch materiaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kritisch materiaal

Algemene informatie

Datum
dinsdag 10 april t/m woensdag 11 april 2012
Locatie
Eindhoven

Onderwerp: Congres ‘De macht en kracht van kritisch materiaal’; het belang van strategische inkoop van kritische grondstoffen voor de technologische industrie.

 

Nieuwswaarde: “80% van technologische bedrijven heeft in de afgelopen jaren problemen ondervonden met levering van kritische materialen en verwacht dat dit de komende jaren verder zal toenemen”, aldus een van de conclusies uit het onderzoek dat TNO/M2i op 10 april presenteren.

 

Datum: 10 april (13.00 – 17.00 uur)

 

Locatie: Conference Center van de High Tech Campus, Eindhoven

 

Programma:      www.fme.nl/grondstoffen2012

 

Aanmelden:       06-10672619 (Gustaaf Vossenaar)

 

Hoewel veel technologische bedrijven in Nederland gemiddeld ‘ver’ van het gebruik van ruwe grondstoffen verwijderd staan, zijn ze wel degelijk kwetsbaar door het gebruik van componenten waarin kritische metalen en mineralen zijn verwerkt. Een groot deel van de bedrijven is zich hiervan bewust. Dit blijkt onder meer uit onderzoek dat TNO en M2i in opdracht van Vereniging FME-CWM hebben gedaan en dinsdag 10 april wordt gepresenteerd.

FME organiseert die middag samen met de Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) het congres ‘De macht en kracht van het kritisch materiaal’. Behalve de presentatie van de onderzoeksresultaten hoe de technologische industrie met de leveringszekerheid van kritische grondstoffen omgaat, worden door wetenschappers en ondernemers ook vier strategische denkrichtingen gepresenteerd die beogen om bedrijven te helpen de leveringszekerheid van kritische materialen te optimaliseren. Kritische materialen die als gevolg van groeiende vraag en geopolitieke spanningen steeds schaarser worden. Dit onderwerp verdient daarom bij bedrijven én in de politiek aandacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven