Koelsmeermiddelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Koelsmeermiddelen

Algemene informatie

Datum
woensdag 21 januari
Locatie
Veenendaal

 

Meten van ruwheden en impact REACH 2015 op koelsmeermiddelen

 

Op 21 januari 2015 organiseert Dutch Precision Technology in samenwerking met Mitutoyo, 2-S bv en Van den Akker een workshop voor verspaners. Ondernemers vanuit de toeleverketen kunnen in een hands-on workshop kennismaken met het meten van ruwheden en de consequenties van REACH-wetgeving bij het gebruik van koel- en smeermiddelen in de verspaning.

 

Toeleveranciers in de verspaning hebben steeds vaker te maken het aanleveren van gedetailleerde kwaliteits- en meetrapporten onder andere op het gebied van (oppervlakte-) ruwheden. In een workshop organiseert DPT een hands-on workshop waarin de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • Hoe meet ik op een consistente manier de ruwheid?
  • Welke ruwheidswaarden behoren op een tekening te staan?
  • Hoe moet u deze ruwheidsinformatie lezen?
  • Hoe dient u een oppervlakte-ruwheidsmeter in te stellen?

 

Werknemers kunnen met gevaarlijke stoffen in aanraking komen. Werkgevers moeten hun werknemers zo goed mogelijk beschermen tegen de risico’s van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Dit wordt onder andere geregeld in REACH-wetgeving. In 2015 staan er voor de verspaners veel wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving (REACH en GHS) op stapel. In een presentatie van 2-S bv wordt verteld wat de invloed van alle oliën en chemicaliën is binnen de verspanende bedrijven.

 

Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de kwaliteitscontrole bij vloeistoffen. Bij auto’s wordt regelmatig de olie ververst. Dit is nodig om de werking van de motor te garanderen. En net zoals men de olie in een auto moet peilen en zo nodig moet vervangen, vereisen de metaalbewerkingsvloeistoffen in verspanende machines ook aandacht en onderhoud. Het reinigen van machines en systemen voorkomt problemen en geeft een schonere productie. Van de Akker laat de noodzaak zien van periodieke kwaliteitscontroles en het in de praktijk onderhouden van water mengbare koelsmeermiddelen.

 

Sneller, goedkoper, hogere kwaliteit, first time right! Allemaal uitdagingen waar veel verspaners voor gesteld worden. Aangezien meten en het aanleveren van gedetailleerde kwaliteits- en meetrapporten steeds meer geëist wordt, is er (steeds) meer winst te halen in het reduceren van meettijden. Dit kan onder andere door gebruik te maken van (tolerantie-) informatie uit CAD-files zonder daarbij toe te geven op de eigen meetstrategie. In een presentatie laat Mitutoyo zien wat de recente ontwikkelingen zijn op het gebied van het maken van meetprogramma’s

 

Datum en tijd:

21 januari 2015

12:30-17:30 uur

 

Locatie:

Mitutoyo Nederland B.V. Wiltonstraat 25 te Veenendaal.

 

Aanmelden en meer informatie: www.dptech.nl/?p=9557

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven