Ga naar hoofdinhoud

Kleine series plaatwerk

Algemene informatie

Datum
dinsdag 22 mei t/m woensdag 23 mei 2012
Locatie
Mikrocentrum Eindhoven

De plaatverwerkende industrie dient meer dan ooit te voren flexibel in te spelen op kleiner wordende series en een groeiend aantal productvarianten om snel, nauwkeurig en goedkoop te kunnen fabriceren. Europa wordt steeds meer een niche markt met kleine series en gespecialiseerde producten.

Het doel van deze themadag is om plaatbedrijven en constructeurs van plaatproducten met elkaar kennis te laten delen over hoe een beter resultaat kan worden bereikt in kostprijs, kwaliteit en doorlooptijd. Jan van Hulst van Phoenix 3D Metaal en Rolf van de Putte van Contour gaan tijdens hun lezing in op dit thema. Tevens is de vraag aan machineleveranciers gesteld welke ontwikkelingen zij hebben gerealiseerd om flexibel met kleine series om te gaan in de on-line programmering en het reduceren van steltijden op de kantbanken. Eric Weustink, hoofdredacteur van Plaatbewerkingnieuws, zal een overzicht geven van de nieuwe trends en is ook dagvoorzitter van deze dag.

– Flexibiliteit betekent voor ieder plaatbedrijf wat anders afhankelijk van soort producten en complexiteit.
– Om kleine series of prototypes winstgevend te produceren wordt veel gevraagd van de organisatie, werkvoorbereiding, vakmanschap en het verder terug dringen van stelkosten.
– Het komt nog steeds voor dat tekeningen over de schutting worden gegooid zonder rekening te houden met maakbaarheid. Dat voert de kosten alleen maar op.

Ton Derksen zal namens de COP, de branchevereniging van CAD/CAM leveranciers, ingaan op de vraag hoe meer winst kan worden behaald met kleine series door een betere aanpak van de werkvoorbereiding en automatisering. Kleine series vragen flexibele oplossingen op de werkvloer, maar vooral betrokken vakmensen die slim weten om te gaan met de diverse machines, programmatuur en automatisering.

Op deze themadag zijn ook diverse leveranciers uitgenodigd zoals Amada, Trumpf, Bystronic, Wila en LVD, die uiteenzetten welke oplossingen zij leveren voor het online programmeren en het reduceren van steltijden en het beheersd laten verlopen van het kantproces.

 

Voor meer informatie: https://www.mikrocentrum.nl/evenementen/themadagen/geld-verdienen-met-kleine-series-plaatwerk/#tab-programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven