Ga naar hoofdinhoud

Ketennetwerkdag MDI

Algemene informatie

Datum
dinsdag 23 april t/m woensdag 24 april 2013
Locatie
Nuenen

Ketennetwerkdag MDI

 

Op 23 april 2013 organiseert de branchegroep Moulds & Dies Industry (MDI) haar ketennetwerkdag. De dag vindt dit jaar plaats bij De Rooy Slijpcentrum te Nuenen. Tal van sprekers geven deze dag vanuit de keten hun visie op de toekomst van de Nederlandse matrijzenmakers en de kunststofindustrie. Daarnaast presenteren vooraanstaande ketenspelers, waaronder het Oostenrijkse Meusburger en PSG uit Duitsland hun innovaties en noviteiten.

 

Afhankelijk van opdrachtgevers klinkt als het ‘oude’ industriemodel, waarbij bedrijven, volgens strikte specificaties, de producten leveren binnen de keten. Steeds vaker draait het nu om samenwerking binnen de keten richting de klant, waarbij kennis de toegevoegde waarde vormt. Deze samenwerking heeft duidelijk invloed op innovatie en vernieuwing in de keten. Reden te meer voor MDI om de partijen samen te brengen en te praten over de gezamenlijke toekomst waarbij innovatie en samenwerking de centrale thema’s zijn.

 

Modulair en flexibiliteit

Tijd- en kostenbesparing zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid wordt steeds belangrijker voor de kunststofverwerkende industrie. En vooral een (samengestelde) matrijs is hierbij een cruciaal onderdeel waar nog veel te winnen is. Door continue innovatie van flexibele en modulaire subsystemen zoals hoogwaardige mallen, vormplaten, hotrunners en accessoires helpen Meusburger en PSG de gereedschapmakers om innovatief en concurrerend te blijven. Tijdens de bijeenkomst laten zij de laatste innovaties zien. Ook staat een rondleiding bij De Rooy Slijpcentrum op het programma. Naast de bezichtiging van de slijpfaciliteiten wordt de grootste Leitz meetbank in Nederland gepresenteerd die eveneens door derden ingezet kan worden.

 

Interesse? Aanmelden voor deze dag kan via mdi@metaalunie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven