Ga naar hoofdinhoud

Industriële automatisering

Algemene informatie

Datum
woensdag 17 april t/m vrijdag 19 april 2013
Locatie
Den Bosch

Workshops industriële automatisering en robotica op MOCON 2013


Tijdens de vakbeurs MOCON worden de bezoekers weer even meegenomen naar de basisbeginselen van industriële automatisering en robotica. Trainingsinstituut Itsme geeft een workshop over de hoofdcomponenten in een industriële automatiseringsinstallatie en de mogelijkheden in terugverdientijd bij het toepassen van robotica.

 

MOCON vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.


Op beide beursdagen hebben de bezoekers van MOCON de mogelijkheid hun kennis te vergroten, oplossingen te vinden en bovenal inspiratie op te doen. Op 17 april kan dit met een informatieve cursus over de hoofdcomponenten in een industriële automatiseringsinstallatie. De cursus wordt gegeven aan de hand van praktische voorbeelden en verschillende begrippen worden op een eenvoudige wijze uitgelegd. Bijvoorbeeld: PLC, HMI, bedieningspanelen, SCADA, bussystemen, zoals profibus en profinet, frequentieregelaars, servotechniek en safety.


Bezoekers krijgen op donderdag 18 april tips in terugverdientijd bij het toepassen van robotica. Itsme wil met deze introductie cursus o.a. beleidsmakers, beslissingsbevoegden, proces- en systeemontwerpers, productiemanagers en projectleiders informeren over industriële robotica, geschiedenis van de robotica, voor- en nadelen van robotica en waar robots kunnen worden ingezet. Enkele toepassingen worden nader uiteengezet, veiligheid en arbo- regelgeving komt aan bod, de onderzoeksfase wordt belicht en natuurlijk het ontwerp en de terugverdientijd (ROI).


Voor meer informatie over deelname en bezoek www.easyFairs.com/MOCON-NL of neem contact op met Susanne den Otter / Tel: +31 (0) 162 408 984.
Volg MOCON op TWITTER (@MOCONNL/ #MOCON2013) of word lid van de LinkedIn Group. Lees ook persberichten van de deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven