Hydrauliek Symposium • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hydrauliek Symposium

Algemene informatie

Datum
donderdag 13 september t/m vrijdag 14 september 2012
Locatie
Ede

 

Waterhydrauliek hoofdthema bij 5e editie van Het Hydrauliek Symposium

13 september 2012 in het Film- en Congrescentrum CineMec in Ede

 

Traditiegetrouw organiseren FEDA en de Vereniging Platform Hydrauliek op de vooravond van de Industriële Week – deze keer 13 september 2012 – Het Hydrauliek Symposium. Centraal staat deze keer het thema ‘waterhydrauliek’. In tegenstelling tot eerdere edities wordt de 2012 editie georganiseerd in Ede (het Film- en Congrescentrum CineMec), is de voertaal Engels en worden parallel sessies gehouden in verband met het grote aantal lezingen. Met trots meldt de organisatie dat zij de eerste is die ‘waterhydrauliek’ als hoofdthema heeft gekozen voor een dagvullend symposium.

 

Hoewel waterhydrauliek eigenlijk al decennialang wordt gebruikt – beginnend bij toepassingen voor grotere vermogens zoals deze nodig zijn bij persen – is de technologie nog nooit écht doorgebroken. Maar daar komt langzaam verandering in nu er belangrijke ontwikkelingen zijn gedaan die problemen als cavitatie, corrosie en smeren bij waterhydrauliek toepassingen kunnen oplossen. Als gevolg daarvan verschijnen er op de markt ook steeds meer componenten – zoals kleppen en pompen – die specifiek zijn ontwikkeld voor waterhydrauliek toepassingen in het kleinere vermogenssegment.

 

15 sprekers uit binnen- en buitenland

Evenals de andere vier edities van Het Hydrauliek Symposium staat ook bij deze vijfde editie het uitwisselen van kennis centraal. Dit gebeurt middels maar liefst 15 sprekers die voor een deel afkomstig zijn uit Nederland maar verder uit een groot aantal andere landen waaronder Duitsland, Denemarken, Finland, België, Canada en Zwitserland. Vanwege het grote aantal sprekers is ervoor gekozen om parallelsessies te organiseren. In de hoofdlijn wordt ingegaan op de algemene kenmerken van waterhydrauliek en aansprekende gerealiseerde (!) toepassingen terwijl gedurende de parallelsessies dieper op de materie wordt ingegaan.

 

Peter Albers, voorzitter inhoudelijke commissie namens VPH: “Gezien de enthousiaste reacties van alle deelnemende bedrijven en kennisinstituten en het onderzoek dat we als Vereniging Platform Hydrauliek zelf hebben gedaan, ben ik ervan overtuigd dat waterhydrauliek veel mogelijkheden biedt voor de toekomst. Niet alleen gezien de hygiënische en milieutechnische voordelen, maar ook omdat water op bepaalde plaatsen nu eenmaal in ruime hoeveelheden beschikbaar is en eenvoudig en goedkoop kan worden afgevoerd. Denk maar aan de baggerindustrie.”

 

Wedstrijd

Eveneens nieuw is de wedstrijd die is uitgeschreven onder de HBO instellingen in Nederland. Hierin worden studenten uitgedaagd om een oplossing te bedenken om kunststof te comprimeren. Het moet gaan om een huishoudelijk apparaat dat gebruik maakt van het waterleidingnet en water als energieoverdragend medium. Arjan Coppens, FEDA bestuurslid en voorzitter Sectie Hydraulic Solutions: “We vinden het uitermate belangrijk om ook het onderwijs te betrekken in deze ontwikkelingen binnen het vakgebied hydrauliek. Dat gebeurt nog te weinig terwijl deze toekomstige ingenieurs de aangewezen mensen zijn om deze technologie in de toekomst verder op te pakken en te ontwikkelen.”

 

Praktische informatie

Datum: 13 september 2012

Locatie: CineMec, Laan der Verenigde Naties 150 in Ede – www.cinemec.nl

Informatie en inschrijven via: www.het-hydrauliek-symposium.nl

Kosten: €. 225,= Hiervoor krijgt u toegang tot het symposium, een lunch, koffie & thee en alle teksten van de voordrachten.

 

Voorlopig programma – wijzigingen voorbehouden!!

 

J. Aaltonen

Tampere University 

Electro Water Hydraulic Hybrid Mobile Machine

R. Cnossen

Tata Steel

Waterhydrauliek  staalindustrie

G. Coolegem

C-Cube 

Water Hydraulics on the lifetime of piston rod layers

N. Diepeveen

TU Delft

 Power Transmission for Offshore Wind Farms

S. Guariento

Hydrowatt

High pressure piston pumps 

J. Kruis

Hydroplus

Design of cartridges type valves 

D. Titeka

Danfoss

Water Hydraulics vs. Oil Hydraulics 

T. Markham

Water Hydraulics

Variable axial piston pump

B. Norman

Oilgear-Tower

Water Forging Press Control Systems

B. Norman

Oilgear-Towler 

Variable Delivery Water Pump

Todd D. Olson

BOC Water Hydraulics

Hydraulic system for a shallow water dredge hopper system

N.A. Peppiatt 

Hallite Seals 

Hydraulic Seals 

H. Sairiala 

Tampere University 

Proportional valve control 

M. Schaap

IHC Hydrohammer

IHC Waterhammer

G. van der Sluis

WMV

Hard galvanic coating 

 

 

www.het-hydrauliek-symposium.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven