Ga naar hoofdinhoud

Groene Chemie

Algemene informatie

Datum
woensdag 28 november t/m zaterdag 1 december 2012
Locatie
Emmen

Drie dagen congres Groene Chemie in Emmen

Op 28, 29 en 30 november staat de biobased economy in Emmen!

 

Bijgepraat worden over de ontwikkelingen in de Biobased Economy? Wat zijn mogelijkheden van duurzame kunststoffen? Of de praktische toepassing van biopolymeren? Hoe kan afval als grondstof dienen voor vezels, groene chemie en mineralen? Welke projecten, initiatieven en samenwerkingsmogelijkheden zijn er al? En tot slot, wat biedt Noord-Nederland, Zuidoost Drenthe, of nog specifieker Emmen (Emmtec) allemaal op het gebied van de Biobased Economy?

Nieuwsgierig? Wij nodigen u uit om op 28, 29 en/ of 30 november naar Emmen te komen! Op www.biobased-society.nl vindt u het volledige programma.

 

Beweging in de markt

Drie dagen over de ‘groene chemie: beweging in de markt’. Een vol en gevarieerd programma voor de leverancier, de producent, de specialist, de ondernemer en de bestuurder!  De markt is volop in beweging en veel initiatieven, projecten, kennisinstellingen willen u laten kennis maken met de actuele mogelijkheden. Daarom zijn verschillende evenementen op drie dagen samen gebracht. U kunt deze dagen uitstekend als losse evenementen bezoeken, maar samen vormen ze een inspirerend geheel voor iedereen die bijgepraat wil worden met nieuwe kennis en het eigen netwerk sterk wil laten groeien.

 

Woensdag 28 november: Themadag Applied Sustainable Plastics

De themadag gaat in op de mogelijkheden van duurzame kunststoffen; de huidige stand van zaken in materialen en technieken en de toepassingen van bioplastics en andere gerecyclede kunststoffen. Een rondleiding langs de laboratorium- en testfaciliteiten van Stenden PRE en Stenden MyConcept laat zien hoe de hogeschool bezig is met onderzoek en innovatie naar de mogelijkheden van biopolymeren.  

 

Donderdag 29 november: Congres ‘Transitie naar een groene economie; Noord-Nederland bruist!’ & Marktdag Biopolymeren, Vezels & Textiel

Wat gebeurt er concreet in Noord-Nederland in de groene economie? Verschillende projecten tonen de mogelijkheden van nieuwe hoogwaardige toepassingen. Maak kennis met agrobiopolymeren, BioCAB en BioBrug. Het programma deelt in hoog tempo kennis en zet in de etalage wat er al is gerealiseerd. ’s Middags vindt ook de marktdag Biopolymeren ‘Vezels & Textiel’ plaats. Op de Marktdag staan de eigen  producten en processen van de deelnemer centraal  tijdens één-op-één gesprekken. Daaraan voorafgaand presenteren leveranciers de nieuwste ontwikkelingen.

 

Vrijdag 30 november: Hotspot Zuidoost Drenthe: In Emmen gebeurt het!

Zuidoost Drenthe ontwikkelt zich tot een krachtige hotspot! De regio heeft uitstekende potenties om zich onderscheidend te profileren! De concentratie van relevante sectoren in elkaars fysieke nabijheid; chemie, agrobiopolymeren en vezelchemie, land- en tuinbouw en de samenwerking met het Duitse achterland, bieden optimale mogelijkheden voor een groene transitie van de chemische sector. Het Emmtec-terrein is daarbij een aantrekkelijke vestigingslocatie als broedkamer voor de groene chemie en viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan. De locatie van deze derde dag is het API-institute, onderdeel van het programma is een rondleiding door het bijzondere onderzoeksinstituut.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven