Eurofinish 2013 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eurofinish 2013

Algemene informatie

Datum
woensdag 23 oktober t/m vrijdag 25 oktober 2013
Locatie
Gent (B)

23 – 24 oktober 2013

Gent

Eurofinish 2013

Beurs voor oppervlaktebehandeling

 

Lees hier meer:

 

Naast het innovatietraject en de demoroute organiseert EUROFINISH 5 topseminaries. Hier volgt het overzicht:

Technisch seminarie: corrosieverschijnselen en remedies (woensdag 23/10/13)
Corrosie is een elektrochemisch proces dat meestal ongewenst is en een grote economische impact heeft. Er bestaan heel wat vormen van corrosie: putcorrosie, spanningscorrosie, atmosferische corrosie, galvanische corrosie, enz. Dit seminarie geeft een overzicht van de corrosievormen, mogelijke remedies en het belang van de juiste materiaalkeuze.

3 in 1 voordracht: het belang van praktijkrichtlijnen en kwaliteitslabels voor het beschermen van metalen met een coating (woensdag 23/10/13)
In de markt zijn er diverse praktijkrichtlijnen en kwaliteitslabels gangbaar die enerzijds de samenwerking van bedrijven in de keten promoot en anderzijds aangeeft dat coatingbedrijven die deze richtlijnen respecteren of een label in bezit hebben een hoge kwaliteit aan de eindklant kan borgen. Tijdens deze middag zetten wij de recentste realisaties in de kijker. In primeur wordt de Benelux-praktijkrichtlijn VERF OP ZINK gelanceerd!

2BFuntex: innovation seminar annex matchmeeting event on functional textiles (woensdag 23/10/2013)
Reeds 30 innovatieprojecten uit 8 verschillende landen in het domein van textielcoatings worden gepresenteerd. Nadien volgen de 1 op 1 gesprekken tussen de deelnemers om samenwerkingen inhoudelijk te bestuderen. Een aanrader voor diegene die op zoek is naar nieuwe business en voor diegene die zijn netwerk in het buitenland wenst te versterken.

Technisch seminarie: nanotechnology & smart coatings (donderdag 24/10/2013)
Dit seminarie legt de focus op het inzetten van nanotechnologie om nieuwe verfformulaties op de markt te brengen met het oog op het toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan het coatingsysteem. Hierbij denken we aan: extra hardheid, vetafstotend, geleidbaarheid, zelf herstellend. Tijdens dit seminarie zijn 4 topsprekers aan het woord die hun vinding haarfijn toelichten.   

VALIDWOODCOAT (donderdag 24/10/2013)
In de sector van houtschrijnwerkers worden hoe langer hoe meer waterafdunbare verfsystemen ingezet als afwerkingssysteem voor loofhout en andere houtsoorten. Dit seminarie geeft toelichting bij de validatiecriteria en testprocedures die in de norm gehanteerd zullen worden. Een aanrader voor iedereen die werkzaam is in het lakken van houten buitenschrijnwerkerij.

Alle details van de seminaries vindt u op www.vom.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven