Enkelstuks en kleine series • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Enkelstuks en kleine series

Algemene informatie

Datum
maandag 24 juni t/m dinsdag 25 juni 2013
Locatie
Nieuwegein

‘Kansrijke niche productietechnieken’ door Jo van de Put van Syntens Innovatiecentrum i.s.m. Koninklijke Metaalunie

Syntens organiseert samen met de Koninklijke Metaalunie de bijeenkomst “Kansrijke, niche productietechnieken van enkelstuks of kleine series van complexe, nauwkeurige producten” op maandag 24 juni 2013.

 

Binnen de roadmap Mechtronica & Manufacturing van de topsector High Tech Systemen en Materialen wordt veel aandacht besteed aan het belang van onderdelen die steeds nauwkeuriger en complexer zijn. Het ontwerpen van dergelijke producten is een belangrijke kans bij het versterken van de eigen concurrentiepositie. Nadat dergelijke producten zijn ontwikkeld dient zich echter een tweede probleem aan: het produceren van deze producten.

Om op een effectieve manier producten te kunnen ontwikkelen die aan de steeds hoger wordende eisen moeten voldoen is het noodzakelijk dat constructeurs voldoende kennis hebben van de toe te passen productietechnieken. Er zijn veel verschillende productietechnieken die invulling kunnen geven aan de huidige, zware eisen. Veel van dergelijke technieken zijn niet of nauwelijks bekend bij de constructeur. Om deze leemte in te vullen organiseert Syntens in nauwe samenwerking met topsector HTSM en de Koninklijke Metaalunie de bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst op maandag 24 juni 2013 krijgt u inzicht in een achttal kansrijke niche productietechnieken (zie programma). Tijdens de lezingen zal per productietechniek duidelijk worden aangegeven waarom deze kansrijk is om in de komende tijd een bijdrage te leveren aan het produceren van kleine, nauwkeurige producten. Naast behandeling van de techniek krijgt u inzicht in de constructieve voorwaarden waarmee u rekening moet houden, met de bereikbare toleranties en krijgt u inzicht in de productiekosten en levertijd. Elke productietechniek zal ook middels een tafelpresentatie aanwezig zijn waar u uw diepgaande vragen direct kunt stellen.

Daarnaast bieden wij deelnemers de mogelijkheid om, vooraf, cases in te brengen en deze op produceerbaarheid middels de te behandelen technieken te laten beoordelen (terugkoppeling vindt alleen naar u plaats!).

Deze bijeenkomst is dan ook een must voor iedere constructeur die een serieuze rol wil spelen bij toekomstige productontwikkeling van complexe systemen. Daarnaast is deze bijeenkomst ook bedoeld voor productiebedrijven die regelmatig vragen krijgen die op de rand van hun eigen kunnen liggen en mogelijk naar alternatieve productietechnieken zullen moeten gaan uitkijken.

U kunt zich aanmelden via dit antwoordformulier.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar het programma of naar Jo van de Put, te bereiken op telefoonnummer 088-4440568.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven