Energie en Ecomobiel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Energie en Ecomobiel

Algemene informatie

Datum
dinsdag 6 oktober t/m donderdag 8 oktober 2015
Locatie
Den Bosch

Vakbeurs Energie en Ecomobiel bundelen krachten

Vakbeurs Energie en Ecomobiel, de twee leidende vakevenementen in Nederland op het gebied van Energie en Mobiliteit gaan onder één dak samen verder. Beide evenementen zullen op 6, 7 en 8 oktober 2015 in co-locatie plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch. De organisatie van beide evenementen komt in handen van 54events, de huidige organisator van Ecomobiel.

Beursmanager Wendy van de Geijn is blij met de ontwikkeling: “Inhoudelijk zijn er zeer veel raakvlakken tussen beide platforms. Denk bijvoorbeeld aan duurzame energieopwekking voor elektrische- of groengas voertuigen, de benodigde EV laad- en metering infrastructuur of een thema als smartgrids. Het was dan ook altijd jammer dat beide evenementen weliswaar tegelijkertijd, maar op andere locaties plaatsvonden.”

Zonder energie geen mobiliteit
Onder bezoekers van de Vakbeurs Energie klinkt al enige jaren de roep om een sterkere invulling van het thema mobiliteit en transport. Met name opwekking en opslag van duurzame energie kennen onder bezoekers van Ecomobiel groeiende belangstelling. Met de toevoeging van Ecomobiel, die in 2015 al weer haar 7e editie kent, komt de organisatie aan deze vragen tegemoet. “Zonder energie is er geen mobiliteit,” aldus Van de Geijn. “Door de bundeling van de krachten ontstaat veruit het meest complete platform in de Benelux op het gebied van (energie) besparing en energietransitie in gebouwen, industriële processen en mobiliteit. In de combinatie brengen we zo’n 15.000 vakbezoekers en zo’n 400 exposanten samen. Gezien de vele onderlinge raakvlakken verwachten wij een mooie kruisbestuiving. Bezoekers worden verrast en geïnspireerd en er ontstaan voor exposanten en stakeholders van beide beurzen nieuwe kansen.” Een ander voordeel is dat de co-locatie de versnippering van de evenementenkalender tegengaat.

Nationale Energie Week
Kennispartner en co-founder van Vakbeurs Energie, Karin de Ferrante van F&B kijkt naar de toekomst. “Door de combinatie van Energie, Ecomobiel en niet te vergeten de vele partner-events zoals het Passief Bouwen Event, het Wind congres en het Stoomplatform die tijdens deze dagen plaatsvinden kun je eigenlijk nu al spreken van een soort Nationale Energie Week.” Wendy van de Geijn: “Wij vermenigvuldigen door te delen. We coveren al veel in Den Bosch, maar er zijn diverse kleine en grote thema’s die nog niet aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan een thema als energiebesparing in de agrosector. Voor een top event op dit vlak is specialistische kennis nodig die wij op dit moment nog niet in huis hebben. Wij nodigen andere organisaties dan ook uit om gebruik te maken van het platform en de communicatiekracht die een Nationale Energie Week kan bieden om hun eigen bijeenkomsten te organiseren. Dat kan in Den Bosch, maar ook elders in het land. Hoe meer aandacht voor het thema hoe beter. Samen versnel je zo de energietransitie in Nederland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven