Ga naar hoofdinhoud

Energie-efficiëntie

Algemene informatie

Datum
dinsdag 27 maart t/m woensdag 28 maart 2012
Locatie
Zwijnaarde (B)

Energie-efficiëntie en duurzaamheid winnen ontegensprekelijk aan belang, maar hoe begin je er als bedrijf aan? Tijdens dit seminarie biedt Sirris u de nodige inspiratie om energie te besparen aan de hand van innovaties en praktijkvoorbeelden uit de industrie.

Energie-efficiëntie is vandaag een belangrijk thema, niet alleen vanuit milieuoogpunt, productcompetitiviteit en kostenbesparing, maar ook in het licht van nieuwe, opkomende normen. Met dit seminarie wil Sirris een aantal innovaties voor het voetlicht brengen die kunnen bijdragen aan de reductie van de energieconsumptie en aan meer duurzame processen. 

Tijdens deze namiddag zullen onder andere energieaudits en de visie van Sirris aan bod komen aan de hand van industriële cases. Eveneens zullen een viertal industriële product- en procesinnovaties op het vlak van procesintensivering, procesinnovatie, productinnovatie en koeling worden gepresenteerd.

Het seminarie is bedoeld voor R&D-managers en zaakvoerders die op de hoogte willen blijven van mogelijkheden en praktische innovaties op het gebied van energiebesparing.

Programma

13u00: Onthaal 13u30: Inleiding – Rob van Tol, Sirris 13u40: Energieaudits in de industrie – Koen Bosmans, CEE Engineering 14u10: Van batch naar continu processen – Kris Schatteman, Eco Treasures bvba 14u40: Maatregelen voor energie intensieve industrieën – AGC Flatglass 15u10: Break 15u30: Visie van Sirris op energie efficiency – Rob van Tol  en Filiep Vincent, Sirris 16u00: Reactoren op micro schaal – Thomas Dietrich en Ray Karam, Mikroglas chemtech GmbH 16u30: Proces Intensificatie – Kaspar Koch, FutureChemistry Holding bv 17u00: Break 17u15: Pathways to World-Class Energy Efficiency in Belgium – McKinsey & Company 17u45: Netwerking-receptie

Praktische inlichtingen

Datum

dinsdag 27 maart 2012 (13:00-19:00)

Locatie

Sirris Technologiepark 935 9052 Zwijnaarde

Deelnameprijs

  • Leden Sirris/Agoria: 75 euro (excl. BTW)
  • Niet-Leden: 100 euro (excl. BTW)

Bespaar 50 % voor deze opleiding via KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar vrije beroepen, kleine en middelgrote ondernemingen. De Vlaamse overheid geeft tot maximum 75% steun aan ondernemingen die willen investeren binnen de domeinen opleiding, advies over ondernemen, advies over internationaliseren en advies over innoveren. Meer info over de KMO-portefeuille: https://www.agentschapondernemen.be/themas/kmo-portefeuille
In het kader van de KMO-portefeuille is Sirris erkend als dienstverlener voor de pijler Opleiding (DV.O105154). Indien u wenst gebruik te maken van de KMO-portefeuille, dient deze aanvraag ten laatste te gebeuren binnen de 14 dagen na het seminarie.

Inschrijving

Inschrijven kan tot uiterlijk 21 maart via onderstaande inschrijvingslink. Annulatie is kosteloos tot 16 maart, daarna wordt een deelname in de kosten aangerekend. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega.

Contactpersoon Sirris: Rob van Tol, tel. +32 498 91 93 73

Inschrijven  Seminarie – Energie-efficiëntie in producten en productieprocessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven