Duurzame materiaalinnovatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Duurzame materiaalinnovatie

Algemene informatie

Datum
donderdag 10 mei t/m vrijdag 11 mei 2012
Locatie
Brugge (B)

Duurzame materiaalinnovatie: business models en marketing – 10 mei 2012

 

Een verlichte werkplek aanbieden in plaats van verlichting verkopen of het leasen van ergonomisch zitmeubilair in plaats van bureaustoelen te verkopen, zijn voorbeelden van nieuwe businessmodellen die kunnen bijdragen tot een duurzaam materiaalbeheer. Inspirerende ideeën aanbrengen en inzichten aanreiken om met deze nieuwe businessmodellen aan de slag te gaan, is de doelstelling van deze workshop in het kader van het OpenRaam-project.

Het OpenRaam-project wil bedrijven in Vlaanderen stimuleren om hun processen en producten duurzamer te maken door een weloverwogen toepassing van innovatieve materiaaltechnologie.

 

Over de workshop

Nieuwe businessmodellen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamer materiaalgebruik. Concreet denken we aan product-dienst systemen, het sluiten van de materiaalkringlopen, industriële symbiose, vermarkten van additieve vormgevingstechnieken enz. Tijdens de workshop op 10 mei 2012 worden deelnemers, ondersteund door professionals, begeleid in het nadenken over nieuwe businessmodellen die duurzaam zijn.

Aansluitend wordt gewerkt rond de vraag hoe innovaties die bijdragen tot een duurzamer materiaalgebruik kunnen gecommuniceerd worden, met welke doelgroepen en met welke communicatieformats. We willen deelnemers een duidelijk begrip bieden over de wijze waarop duurzame materiaalinnovatie in communicatie kan gevaloriseerd worden en hoe communicatie kan werken als een bindmiddel tussen stakeholders.

De workshop wil laagdrempelig zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben met businessmodelinnovatie of marketing, maar het mag wel. Tijdens de workshop willen we inzichten aanreiken en inspiratie bieden voor uw specifieke (bedrijfs)context. Vaste waarden in alle onderdelen van de workshop zijn: de visie van een expert, verwijzingen naar boeiende praktijkervaringen, leerrijke oefeningen en netwerking.

 

Over OpenRaam

De workshop is een organisatie van OpenRaam. Sirris, Universiteit Antwerpen, K.U.Leuven-MRC en VITO engageren zich in het OpenRaam-project om een concrete bijdrage te leveren aan een duurzamer materiaalgebruik voor de industrie in Vlaanderen. Met de steun van EFRO en de Vlaamse overheid willen ze bedrijven mobiliseren en ondersteunen met innovaties in duurzamer materiaalgebruik of duurzame verwerking van materialen (www.openraam.eu).

Praktische inlichtingen

Datum

10 mei 2012

Locatie

Site “Oud Sint-Jan” Mariastraat 38 B-8000 Brugge

Voor meer informatie over de bereikbaarheid van site Oud Sint-Jan, zie www.i-sup2012.org.

Inschrijving

Deelnemen aan de workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht. Registreren kan tot vrijdag 4 mei 2012 via mail naar ann.crabbe@ua.ac.be.

 

 

Contactpersoon Sirris: Thomas Vandenhaute, tel. +32 491 86 91 71

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven