Ga naar hoofdinhoud

Demodagen Fanuc

Algemene informatie

Datum
woensdag 18 november t/m donderdag 19 november 2015
Locatie
Mechelen (B)

Demodagen FANUC tonen nieuwe ervaring in metaalbewerking

 

Een slimme aanpak met de juiste machines, optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan uitzonderlijke prestaties in productiviteit en kostenefficiëntie opleveren. Deze nieuwe ervaring in metaalbewerking is het centrale thema op de demodagen van FANUC op 18 en 19 november.

 

Om competitief te blijven zetten industriële bedrijven en hun toeleveranciers volop in op productiviteit en kostenefficiëntie. Om hogere spaanvolumes te bereiken hoeven metaalbewerkingsbedrijven niet altijd op zoek te gaan naar grotere, duurdere en zwaardere machines. De meest doeltreffende oplossingen komen vaak van de manier waarop machines gebruikt worden. Een slimme aanpak met optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan daarbij een hogere productiviteitswinst opleveren, met een relatief beperkte investeringskost.

De compacte, flexibele Robodrill bewerkingscentra van FANUC scoren bijzonder goed in dit verhaal. Ze zijn voldoende krachtig en dynamisch om efficiënte verspaningscycli toe te passen zodat hoge volumes gerealiseerd worden. Bovendien kan de Robodrill gemakkelijk uitgerust worden met een FANUC robot voor het automatisch beladen en ontladen van werkstukken of gereedschappen. In een dergelijk opstelling kan een robot ook meerdere machines bedienen.

De mogelijkheden van flexibele automatisering worden getoond met een FANUC robot, uitgerust met een 3D Area Sensor. Dit geïntegreerd systeem is in staat tot toepassingen als random bin picking wat extra mogelijkheden biedt voor het automatisch beladen en ontladen van werktuigmachines.

Op de Robocut machines wordt het draadvonken getoond, een gekende techniek die bij het snijden van diverse metalen een zeer hoge precisie en afwerkingsgraad oplevert. Naast zijn eigen specifieke toepassingen kan het draadvonken in een aantal gevallen ook een performant alternatief voor frezen zijn.

 

Slimme aanpak in actie

Op de demodagen op 18 en 19 november kan het publiek ervaren wat deze slimme aanpak in metaalbewerking concreet betekent. In het democenter van FANUC Benelux in Mechelen zullen 5 Robodrill bewerkingscentra en 2 Robocut draadvonkmachines in actie te zien zijn. Het publiek kan er ervaren hoe een slimme aanpak met de juiste machine, tools en optimale verspaningscycli tot hogere volumes leidt. Naast de demonstraties op FANUC machines kan u ook deelnemen aan workshops van partners als Renishaw, Schunk, Seco Tools en Moor Filtertechniek, die allen een bijdrage leveren tot een maximale productiviteit.

 

 

Praktische info en mogelijkheid tot inschrijven op www.fanuc.be/demodagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven