Demo productiecel BMO en Dormac • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Demo productiecel BMO en Dormac

Algemene informatie

Datum
dinsdag 8 juli
Locatie
Nederweert

BMO en Dormac demonstreren gerobotiseerde productiecel

 

Mei 2014 – Dormac CNC Solutions leverancier van verspanende machines en BMO Automation producent en leverancier van automatiseringsoplossingen voor het beladen van CNC draai- en freesbanken, zullen tijdens een open dag op 8 juli aanstaande een unieke gerobotiseerde productiecel voor Merrem Kunststoffen

en Merrem Materials demonstreren.

 

De gerobotiseerde productiecel is bedoeld voor 24/7 manarme bewerking van kunststof producten. De cel bestaat uit een Finetech 5-assig bewerkingscentrum met Siemens 828 CNC besturing, waarvan de product be- en ontlading wordt uitgevoerd door een BMO cel uitgerust met een Motoman/Yaskawa handlingrobot. Een centraal magazijn waarin bewerkte en onbewerkte producten op opspansystemen staan opgesteld, vormt de logistieke buffer voor de cel. Om u ook andere mogelijkheden voor procesverbetering te laten zien komt er een Doosan CNC draaibank met een Siemens besturing en hogedruk koeling van Dormatec  “onder spaan” te staan.

 

De gerobotiseerde productiecel zal na de demodag van 8 juli in gebruik worden genomen door Merrem Kunststoffen in Dinxperlo en de tweede door Merrem Materials in Zaltbommel. De keuze van deze leverancier van kunststoffen voor het Finetech 5-assige bewerkingscentra en de robotbeladingsoplossing van BMO is mede gebaseerd op het bestaande samenwerkingsverband tussen BMO en Dormac.

Beide firma’s werken al geruime tijd samen op het gebied van robotbelading, waarbij Dormac de BMO systemen inzet voor automatiseringsprojecten en BMO gebruik maakt van de expertise van de Dormac technici om de BMO cellen, met Yaskawa robots, te installeren. Merrem die betrouwbaarheid en ondersteuning hoog in het vaandel heeft staan geeft als belangrijkste reden van aanschaf het vertrouwen in de samenwerking tussen Dormac en BMO.

 

www.bmoautomation.nl

www.merrem-kunststoffen.nl

www.merrem-materials.com

www.siemens.nl/cnc4you

www.dormac.nl

datum  : 8 juli 2014
lokatie  : Magnesiumstraat 18, 6031 RV Nederweert
tel.         : 0495 622 337

 

vooraanmelding op: a.slootstra@dormac.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven