Ga naar hoofdinhoud

Dag van de Chemie

Algemene informatie

Datum
zaterdag 5 oktober t/m zondag 6 oktober 2013

Dag van de Chemie 2013 in teken van ‘Veiligheid’


Op 5 oktober 2013 is de Dag van de Chemie. Op deze dag openen chemiebedrijven, maar ook bedrijven die veel met chemie te maken hebben zoals universiteiten, transportbedrijven, laboratoria en waterschappen hun deuren voor een blik achter de schermen. Het thema dit jaar is veiligheid.

 

Bezoekers kunnen op deze dag zelf ervaren wat voor belangrijke plek de chemie in de Nederlandse maatschappij inneemt. Te zien valt hoe dagelijkse producten, zoals bijvoorbeeld tandpasta, maar ook hardloopschoenen en energydrink, gemaakt worden en hoe chemiebedrijven in de buurt met veiligheid omgaan. Bovendien is er uitgebreide informatieover carrièremogelijkheden in de chemische sector.  

 

Zowel jong als oud zijn welkom bij de rondleidingen, proeflaboratoria en demonstraties die op deze dag worden georganiseerd. Tijdens de vorige Dag van de Chemie in 2011 bezochten bijna 60.000 bezoekers de Dag van de Chemie. Kijk voor meer informatie en een lijst met alle deelnemende organisaties op www.dagvandechemie.nl

 

Over de VNCI

De Dag van de Chemie wordt georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De VNCI behartigt de collectieve belangen van de chemische industrie in Nederland. Meer informatie over de VNCI: www.vnci.nl.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven