Computervision voor machinebouw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Computervision voor machinebouw

Algemene informatie

Datum
donderdag 27 september t/m zaterdag 29 september 2012
Locatie
Eindhoven

Introductiecursus computervision voor ‘state of the art’ machinebouw

 

Machinebouwers die overwegen computervision technologie in hun toepassingen te integreren, kunnen zich aanmelden voor een introductiecursus, ontwikkeld door Phaer, een kennis transfer bedrijf op het gebied van industriële vision componenten. Deze tweedaagse cursus wordt gegeven in Eindhoven op 27 en 28 september a.s. De deelnemers maken kennis met  de theoretische en praktische achtergronden van beeldvorming, beeldverwerking en de integratie van machine vision in systemen met aspecten als nauwkeurigheid, foutbudgetten, meetsnelheid en data interfaces. De cursus omvat een combinatie van lezingen, praktische voorbeelden, demonstraties en opdrachten.  De docenten zijn Ir. Jef Horijon, systeem architect bij Assembléon  en Ir. Harry Broers, Vision System Architect bij Philips Applied Technologies. Beiden beschikken over jarenlange ervaring met de ontwikkeling van ’high tech’ vision- en mechatronicaproducten voor een breed scala aan toepassingen. De kosten voor deelname bedragen 1495 euro exclusief BTW.  

 

Voor meer informatie en aanmelding:

http://www.hightechinstitute.nl/en/training/mechatronics/machine_vision_for_mechatronic_systems/

 

Over Phaer:

De industriële welvaart stimuleren en zo een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap door machines te laten zien als-geen-ander. Dat is waar Phaer als onderneming voor staat. Phaer levert componenten voor vision systemen plus expertise aan machinebouwers en producenten van industriële robots in  België en Nederland. Phaer hanteert een modulaire en open aanpak, waarbij samen met de afnemers een concrete case wordt uitgewerkt. Op deze manier zijn binnen 7 dagen  ‘state of the art’  3D robot vision systemen gebouwd met standaard vision componenten.  Uit de ervaringen met uiteenlopende projecten in de Benelux is een praktijkopleiding “3D robot-visie” voor vision integratoren ontwikkeld.

 

 

Over computervision

Computervision technologie maakt het mogelijk om machines (computers) te laten zien. In de geïndustrialiseerde Westerse landen is machine vision de sterkst groeiende niche binnen de industriële automatisering. Een computervisionsysteem wordt gebouwd op maat van de toepassing. Het neemt het licht op dat een product of proces uitstuurt en verwerkt het om er (via beeldanalyse- en datareductie-algoritmiek) een reproduceerbare (automatisering) beslissing of een waardeoordeel uit te halen. Vervolgens geeft het systeem zijn beslissing of oordeel door aan andere machines, zoals robotbesturingssystemen, of aan informatiesystemen, zoals bijvoorbeeld een bewakingssysteem. Als computervisie toegepast wordt in een industriële context, spreken we van machine vision. Buiten de industrie wordt computervision ingezet in medische scanners en militaire systemen

 

Phaer BVBA
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge

Tel + 32 (0) 9 261.61.60
info@phaer.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven