Chip Thinning Hagro, Hurco en Edgecam • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chip Thinning Hagro, Hurco en Edgecam

Algemene informatie

Datum
woensdag 11 juni
Locatie
Schaijk

Praktijkseminar: Voordeel van “CHIP THINNING” in de verspaning.

Verspanende bedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe methodes om hun efficiency te verbeteren en hun winst te behouden of liefst te vergroten.
“Chip thinning” is één van de nieuwe baanbrekende methodes, die grote voordelen opleveren van wel 50% en meer.

Neem deel aan het praktijkseminar:
Om de praktijk van deze techniek live aan een bewerkingscentrum onder spaan te laten zien, organiseren Hagro Precisie BV, Hurco GmbH en Edgecam op woensdag 11 juni 2014 gezamenlijk een seminarmiddag waarvoor men zich gratis kan aanmelden via de link: http://www.edgecam.nl/Edgecam-seminar-Hurco-Hagro

Wat is “chip thinning”?:
“Chip thinning” in freesbewerkingen baseert op de samenhang van de gemiddelde spaandikte met de tandvoeding en de snijsnelheid bij het gebruik van volhartmetaal frezen. De tandvoeding en de snijsnelheid, die worden opgegeven in de gereedschapsdocumentatie zijn van toepassing op een snedebreedte van 50% tot 100% van de freesdiameter. Bij gebruik van die gegevens komt men op de maximale spaandikte die haalbaar is in het betreffende materiaal. Bij “chip thinning” gaat men met de snedebreedte bewust onder de 30% van de freesdiameter zitten om zo gebruik te maken van de genoemde samenhang van gemiddelde spaandikte, tandvoeding en snijsnelheid met als doel deze laatste twee waardes te kunnen verhogen. Tijdens het seminar zal blijken dat men in dergelijke situaties de tandvoeding met wel 400% kan verhogen bij een snijsnelheidsverhoging van 200%-300%. Als bijkomend voordeel in deze toepassing kan men de volledige snijkantslengte van de frees benutten wat een gunstig effect heeft op de gereedschapskosten.

Waarom CAM bij “chip thinning”?:
De techniek en de voordelen van “chip thinning” komen alleen tot hun recht indien de bijbehorende verspaningscondities constant blijven tijdens de freesbewerking. Er wordt uitgelegd welke rol een CAM systeem daarin speelt. Daarom is deze seminarmiddag, die van 12.30 uur tot 17.00 uur duurt, zowel interessant voor bedrijven die al met CAM werken als voor bedrijven die voor de keuze staan in de toekomst met CAM te gaan werken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven