Cadmes Event 2012 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cadmes Event 2012

Algemene informatie

Datum
dinsdag 30 oktober t/m woensdag 31 oktober 2012
Locatie
Utrecht

Gebruikerservaringen, ‘tips & tricks’ en productintroducties op 30 oktober – Mediaplaza Utrecht

 

Cadmes Event 2012: innovatiever ontwikkelen, slimmer engineeren, efficiënter produceren

 

Dit jaar organiseert Cadmes op dinsdag 30 oktober haar jaarlijkse evenement voor klanten en geïnteresseerden in het Mediaplaza van de Jaarbeurs Utrecht. Naast aandacht voor de nieuwe 2013 versie van SolidWorks, zal het accent vooral komen te liggen op de strategische en praktische aspecten van het totale proces van productidee tot marktintroductie. “Bedenk daarbij dat sneller, doelgerichter en economischer engineeren en ontwerpen ook de basis legt voor een efficiënte productie”, benadrukt Ing. Renso Kuster, Technical Manager SolidWorks bij Cadmes. “We gaan in Utrecht ‘inzoomen’ op de verschillende aspecten vanaf ontwikkeling, ontwerp, gegevensbeheer en productie tot en met after sales.  De complete lifecycle dus. Daarmee wordt dit een evenement dat interessant is voor zowel engineers, ontwerpers en productietechnologen als managementleden van de technische staf.”

 

Vorig jaar trok het Cadmes Event, dat eveneens in Utrecht werd georganiseerd, meer dan 500 deelnemers. Erop volgde een uitgebreide deelnemersenquête en aansluitende evaluatie, waardoor het komende evenement op 30 oktober nog meer op de verschillende behoefte van deelnemers in de dagelijkse ontwerp- en productiepraktijk afgestemd zal zijn. Gerbert Thelissen, General Manager van Cadmes zegt daarover: “Cadmes is met eigen vestigingen actief in de drie landen van de Benelux en in Duitsland. We hebben daardoor te maken met een veelheid aan industrieën en uiteenlopende gebruikers die dagelijks met SolidWorks en onze andere producten werken. We investeren heel veel in optimalisering van onze service en beschikken over één van de beste helpdesks binnen onze sector. Via die helpdesks hebben we een krachtige ‘feeling’ met de markt en daardoor weten we precies hoe onze producten gebruikt worden. We onderhouden daarnaast zeer goede contacten op managementniveau bij onze klanten en signaleren en reageren op trends en ontwikkelingen in de industrie. Al deze ervaringen vormen een belangrijke input voor de programmering van ons jaarlijkse SolidWorks Event. Wat we in oktober onder meer als antwoord op een duidelijke trend in de markt laten zien is dat men door toepassing van slimme ontwerptools en intelligente productconfigurators, ondanks de toenemende productcomplexiteit, sneller kan ontwerpen en produceren (kortere time-to-market). Daarbij zullen we via verschillende presentaties een kijkje nemen in specifieke branches.”

 

“Vorig jaar kwam 30% van de deelnemers uit de managementlaag,” vervolgt Thelissen. “Die deelnemers kijken met heel andere ogen naar productontwikkeling dan een engineer die veel meer naar de praktische functionaliteit van een 3D CAD systeem kijkt. Daarnaast verschillen de eisen aan 3D CAD van branche tot branche en daar zullen we tijdens het komende event expliciet op inspelen, wat tot uiting zal komen in verschillende subsessies. Ook zal er een algemeen deel zijn dat voor iedereen interessant is. Zo zullen we bijvoorbeeld een nieuw rendering tool (MODO) presenteren dat niet uit de SolidWorks stal komt en de ontwikkelingen in 3D printen onder de aandacht brengen. Kortom, het zal een breder evenement worden dan vorig jaar, waardoor het voor meerdere doelgroepen en zowel voor engineers en ontwerpers als managers interessant zal zijn.”

 

24 (sub)sessies

 

Renso Kuster legt uit wat bezoekers van het event kunnen en mogen verwachten. Waar zullen de accenten komen te liggen? “Dat hangt zoals Gerbert al aanstipte af van de functie van de bezoeker en de verwachting waarmee deze naar Utrecht komt. Managers willen vooral meer structuur in ontwerpprocessen, die het liefst sneller moeten verlopen. Daarnaast willen zij de kosten voor engineering, productie en after-sales service zo mogelijk verlagen. Zij willen ook weten wat nu precies de ROI is van 3D CAD en bijvoorbeeld PDM. Door slim gebruik te maken van de verschillende functies van SolidWorks en deze te koppelen aan specifieke software als PDM, PLM, CAM en ERP, is er binnen veel bedrijven nog veel kwaliteit- en efficiencywinst te behalen. We gaan managers vertellen en laten zien hoe ze dat kunnen realiseren. Gericht op engineers zullen we vooral voor hen zeer herkenbare onderwerpen aansnijden, waarmee zij in hun dagelijkse praktijk te maken hebben. Vanuit de helpdesks en onze contacten met de markt weten we immers wat er in de praktijk speelt en daar gaan we in de gerichte sessies expliciet aandacht aan schenken. Na het voor iedereen interessante ochtendprogramma kan men ’s middags kiezen uit 24 (sub)sessies (gepresenteerd in drie blokken van 8 sessies) met onderwerpen als ‘tips & tricks’, productconfiguratie (op verschillende niveaus), hands-on SW Electrical, IT Infrastructuur & hardware, ROI van PDM (managementgericht), Rapid Prototyping, etc. Daarnaast gaan we natuurlijk ook vertellen wat de nieuwe en/of verbeterde functies zijn in de 2013 versie van SolidWorks. Dat zijn er echt weer veel, waaronder de nieuwe/verbeterde modules SolidWorks Plastics en SolidWorks Electrical en wat te denken van Edrawings, waarmee met CAD-tekeningen gewerkt kan worden op een iPAD. Kortom, iedere engineer, ontwerper, manager engineering of technisch directeur, zal op 30 oktober antwoord krijgen op veel (latente) vragen. Ook is er die dag ruim gelegenheid om te netwerken en met collega’s uit gelijke of andere branches ervaringen uit te wisselen. Meerdere redenen dus om 30 oktober alvast in de agenda te noteren. Meer informatie en inschrijven via: www.cadmes.com (http://www.cadmes.com/nl/evenementen/Cadmes-Event-2012.aspx )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven