Beste jonge lasser Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Beste jonge lasser Nederland

Algemene informatie

Datum
donderdag 28 maart t/m vrijdag 29 maart 2013
Locatie
Nieuwegein

Donderdag 28 maart strijden 24 VMBO-leerlingen uit Nederland om de Nationale titel: “Beste jonge lasser van Nederland” op het ROC Midden Nederland te Nieuwegein.   

 

De 24 finalisten zijn geselecteerd door middel van regionale voorrondes die in februari verspreid over Nederland plaats hebben gevonden. Ruim 100 leerlingen van 50 scholen uit Nederland deden mee aan de voorrondes waarvan de beste 24 leerlingen nu geselecteerd zijn voor de finale van donderdag 28 maart aanstaande. 

 

Tijdens de finale lassen alle deelnemers een werkstuk dat speciaal ontworpen is voor de finale. 13 deelnemers strijden in het lasproces MAG ( Metal Active Gas), de andere 11 deelnemers in het lasproces BMBE ( Booglassen Met Beklede Electroden). De gelaste werkstukken worden door een vakkundige, gediplomeerde jury beoordeeld op het laswerk. De prijswinnaars worden aan het einde van de middag bekend gemaakt en weten we welke VMBO-leerling zich de beste jonge lasser van Nederland 2013 mag noemen.

 

Het NIL organiseert de Nationale Laswedstrijden voor VMBO-leerlingen nu een aantal jaren om jongeren te stimuleren om voor een baan in de lastechniek te kiezen. Door het organiseren van de wedstrijd worden jongeren niet alleen gestimuleerd meer te oefenen in het lassen maar kunnen ze met eigen ogen zien hoe leuk het vak is.

 

Het Nederlands Instituut  voor Lastechniek is de onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt binnen de verbindingstechnieken. Het NIL is zowel brancheorganisatie, voorlichter als kenniscentrum. Het NIL stimuleert de vergroting van kennis via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting voor bedrijven en opleidingen. Tevens ontwikkelt het NIL lesmateriaal en geeft diploma’s en certificaten uit. Eén van de belangrijkste doelstellingen van het NIL is de promotie van de verbindingstechnieken onder de jeugd voor voldoende aanwas van jonge vakmensen. 

 

Lees hier meer 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven