A+A 2015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

A+A 2015

Algemene informatie

Datum
dinsdag 27 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2015
Locatie
Düsseldorf (D)

De planningen met het oog op A+A 2015 in Düsseldorf, het internationale toonaangevende evenement voor persoonlijke bescherming, veiligheid en gezondheid op de werkvloer (vakbeurs en congres / 27 – 30.10.2015) lopen op volle toeren. Het startschot voor de ‘check in’ voor exposanten is inmiddels gegeven. Er kan nog tot uiterlijk 30 november worden aangemeld. Daarna wordt begonnen met de indeling van de hallen op basis van de geboekte oppervlakte en de thematische structuur.

 

“Een recordaantal van 63.500 vakbezoekers uit bijna 70 landen tijdens de vorige editie heeft de wereldwijde positie van A+A als dé nr. 1 voor veilig en gezond werken op indrukwekkende wijze bevestigd en er mede toe geleid dat de meeste exposanten van A+A 2013 vrijwel direct na het evenement hun deelname voor 2015 hebben vastgelegd,” aldus Birgit Horn, projectleider van Messe Düsseldorf en verantwoordelijk voor A+A, naar aanleiding van vele gesprekken en berichten. Het huidige verloop van de aanmeldingen bevestigt haar positieve inschatting.

 

U kunt als exposant eenvoudig online aanmelden via de website http://www.AplusA/de/1330 (Duitstalig) of http://www.AplusA.de/2330 (Engelstalig).

 

Naast het aanmelden voor deelname aan de vakbeurs op basis van de indeling naar de thematische zwaartepunten ‘persoonlijke bescherming’, ‘veiligheid’ en ‘gezondheid op de werkvloer’ kunnen exposanten door deelname aan de themaparken en speciale tentoonstellingen die in de beurs zijn geïntegreerd, extra aandacht genereren. Enkele voorbeelden zijn de A+A modeshow (presentatie van corporate fashion), het Innovatiepark Safety & Security (presentatie van innovatieve producten en oplossingen voor de bescherming en de veiligheid op de werkvloer), de speciale  tentoonstelling ‘Workplace Design (noviteiten voor de inrichting van de werkplek en ergonomie op kantoor en bij de productie), het Corporate Health Plaza (speciale ruimte voor aanbieders met producten en diensten die bijdragen aan de gezondheid op de werkvloer) en het Trefpunt Veiligheid en Gezondheid op de Werkvloer (speciale tentoonstelling van leden van de Bundesarbeitsgemeinschaft für Sicherheit und Gesundheit bei der Arbeit Basi e.V. en haar internationale en nationale partners).

 

Programmazwaartepunten bij het A+A-congres

Een vast programmaonderdeel van A+A 2015 is wederom het A+A-congres van Basi. Hiervoor loopt inmiddels de ‘Call for Papers’ (online onder http://www.basi.de). Basi nodigt sprekers vanuit het bedrijfsleven, werkgevers en werknemers, de wetenschap, organisaties en instituten uit om hun bijdragen voor het A+A-congres in te dienen. De deadline hiervoor is 31 oktober 2014.

De volgende thema’s vormen het programmazwaartepunt van het congres:

  • Analyse en vormgeving van het werk
  • Gevaren en belastingen in de werkomgeving
  • Techniek en preventie
  • (Psychische) gezondheid op het werk
  • Strategieën, kwalificering, beroepen binnen de werkinrichting
  • Maatschappelijke en sociaal-politieke ontwikkelingen en discussies

 

Partnerland Zuid-Korea

Het partnerland van A+A 2015 in Düsseldorf, het internationale toonaangevende evenement voor persoonlijke bescherming en veiligheid en gezondheid op de werkvloer (vakbeurs + congres / 27 – 30.10.2015) staat vast. Het is de Republiek Korea (Zuid-Korea). Messe Düsseldorf en KOSHA (Korea Occupational Safety & Health Agency) hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

 

“Een beroepsbevolking van 24 miljoen mensen, hoogontwikkelde industriële arbeidsprocessen en het streven naar ideale concurrentiemogelijkheden en productiviteit in alle economische segmenten kenmerken een aantrekkelijke markt voor aanbieders van beschermende artikelen en oplossingen voor veilig en gezond werken,” verklaart Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf de keuze van Messe Düsseldorf en de adviescommissie van A+A voor Zuid-Korea als partnerland van A+A 2015.

 

A+A vindt in een cyclus van twee jaar in Düsseldorf plaats. Aan A+A 2013 deden ruim 1.600 exposanten uit 55 landen mee, een absoluut record in de geschiedenis van de beurs. Ze presenteerden de gehele bandbreedte aan producten en diensten voor persoonlijke bescherming, gezond werken en de realisatie van werkprocessen zonder obstakels

 

Datum van de volgende editie van A+A: 27 tot en met 30 oktober 2015

 

Informatie over A+A 2015 vindt u online op http://www.AplusA.de

 

Persinformatie en fotomateriaal vindt u online op http://www.AplusA.de/press

 

Messe Düsseldorf GmbH

Persafdeling A+A 2015

Martin-Ulf Koch/ Larissa Browa

Tel. +49(0)-211-45 60-444/ -549

Fax +49(0)-211-45 60-8548

Email. KochM@messe-duesseldorf.de

 

Düsseldorf, 28 augustus 2014

 

Approaching its 30th edition in Düsseldorf, the A+A, the No. 1 event for health and safety at work (trade fair + congress), is once again impressing with a strong demand for bookings and further growth. In this context, the A+A 2015 from 27 to 30 October will again clearly exceed the record figures for A+A 2013 (approx. 60,700 m²) with around 65,000 sq.m. of space booked by exhibitors. “In recent years the A+A has been able to gradually extend its leading international market position through constantly growing exhibitor and visitor numbers and the current registration levels confirm this trend. This year we are expecting a participation level of almost 1,800 exhibitors”, says Joachim Schäfer, Managing Director Messe Düsseldorf, reflecting the A+A’s road to success.

 

For further details, please have a look at the attached press release.

 

All information on A+A 2015 is accessible online at: http://www.AplusA.de.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven