A+A 2013 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

A+A 2013

Algemene informatie

Datum
dinsdag 5 november t/m zaterdag 9 november 2013
Locatie
Düsseldorf (D)

A+A 2013

 

In Düsseldorf heeft de kick-off voor A+A 2013 plaatsgevonden. De aanmeldingen van exposanten voor de internationale toonaangevende vakbeurs voor veilig en gezond werken (5 tot en met 8 november 2013) stromen binnen. Veel aanbieders van diensten en producten weten hun weg te vinden naar http://www.AplusA.de/1330 waar ze snel en eenvoudig kunnen aanmelden. Vanaf december 2012 zal de halindeling van start gaan, waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende segmenten: persoonlijke bescherming, veiligheid, speciale uitrustingen voor rampenbestrijding en gezondheid op het werk. 

 

De tweede zuil van A+A wordt traditiegetrouw gevormd door het A+A-congres, welke dit jaar haar 33e editie ingaat. Het door de Bundesarbeitsgemeinschaft für Sicherheit und Gesundheit bei der Arbeit (Basi) georganiseerde internationale congres, is Duitslands belangrijkste evenement op het gebied van veilig en gezond werken. Inhoudelijk ligt de focus bij het centrale thema ‘veiligheid, gezondheid en ergonomie’. De internationale allure dankt het A+A-congres onder meer aan de in het programma opgenomen conferentie van de International Labour Organisation ‘ILO’ die in 2013 wederom een dialoog- en informatieplatform voor wereldwijde trends binnen de preventie zal bieden.

Voor de ‘call for papers’ van het A+A-congres wordt ook deze editie veel animo verwacht. Voorstellen kunnen tussen juli en oktober 2012 worden ingediend. Meer hierover vindt u op http://www.basi.de.

 

Turkije is in 2013 het partnerland van A+A. Op basis van de omvang van de beroepsbevolking en een meer dan gemiddelde groei van de economie in de afgelopen jaren, behoort het land tot een van de meest lucratieve groeimarkten voor aanbieders van beschermingsmiddelen. Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf, kijkt enthousiast en vol verwachting uit naar de vele activiteiten die in het kader van dit partnerschap op de agenda staan. “De Duits-Turkse dialoog over veiligheid op het werk, waar ook de belangrijkste brancheorganisaties en instituten aan deel zullen nemen, biedt de mogelijkheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen over de sociaal-politieke randvoorwaarden en de marktsituatie. We verheugen ons op vele prominente deelnemers uit de politiek en de wetenschap en heten uiteraard ook de Turkse exposanten van harte welkom.”

Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt voor Turkse waren en goederen. Met het oog op de import in Turkije is Duitsland vlak achter Rusland de belangrijkste handelspartner.

A+A noteerde in 2011 met ruim 1.600 exposanten uit 54 landen en 60.100 vakbezoekers nieuwe records in de geschiedenis van het evenement en is ’s werelds grootste vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op het werk en tevens het grootste Europese informatie-en discussieforum voor deze thema’s. A+A vindt iedere twee jaar in Düsseldorf plaats. Naast de vakbeurs en het congres zijn er talrijke programmaonderdelen zoals forums, themaparken en speciale tentoonstellingen. Hieronder vallen het Treffpunkt Sicherheit + Gesundheit, het themapark Workplace Design, het themapark Betrieblicher Brand- und Katastrophenschutz, het innovatiepark en de A+A-modeshow.

Meer informatie vindt u op http://www.AplusA.de.

A+A vindt van 5 tot en met 8 november 2013 in Düsseldorf plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven