Ga naar hoofdinhoud

70 jaar Kinkelder

Algemene informatie

Datum
zaterdag 12 september
Locatie
Zevenaar

Open dag voor publiek wegens 70-jarig jubileum

Een kijkje in de keuken bij Kinkelder

Op zaterdag 12 september is er een open dag bij Kinkelder en Kinkelder Lasersnijtechniek in Zevenaar. Omdat het bedrijf dit jaar 70 jaar bestaat, openen ze eenmalig de deuren voor het grote publiek. Daarmee sluiten ze aan op het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland. Tijdens een rondgang door de productiehallen komen bezoekers meer te weten over de rijke historie van beide bedrijven en kunnen ze met eigen ogen zien hoe plaatwerk en hightech cirkelzaagbladen worden geproduceerd. Tijdens de open dag is iedereen welkom van 11.00 – 15.00 uur, gratis toegang. Adres: Nijverheidsstraat 1 en 2 in Zevenaar.

Hightech productie
De open dag bij Kinkelder sluit mooi aan bij de doelstellingen van het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland: het grote publiek kennis laten maken met Gelderse maakbedrijven die vaak internationaal opereren. Kinkelder ontwikkelt en produceert industriële cirkelzagen. Het familiebedrijf werd in 1945 opgericht door de heer Piet de Kinkelder. Hij ontwikkelde en produceerde aanvankelijk spuitmachines voor de land- en tuinbouw. Begin jaren ’60 is Kinkelder overgegaan op het produceren van cirkelzaagbladen. Naast het hoofdkantoor en de productielocatie in Zevenaar omvat de organisatie dochterondernemingen over de hele wereld en is het bedrijf vertegenwoordigd in bijna 80 landen.

Gemaakt in Gelderland
Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland duurt van 12 juni t/m 20 september. Daarin staat het heden, verleden en de toekomst van de Gelderse maakindustrie centraal. Het festival biedt ruim 350 activiteiten verspreid over de hele provincie. Bekijk het hele programma op www.gemaaktingelderland/activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven