40 jaar Slijptechniek Enter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

40 jaar Slijptechniek Enter

Algemene informatie

Datum
vrijdag 4 april
Locatie
Enter

Romias presenteert automatische gereedschapwisseling tijdens 40 jarig jubileum Slijptechniek Enter.

De Techni-Show was voor Romias, specialist op gebied van industriële automatisering voor de verspanende productie, een uitgelezen moment een noviteit te introduceren. Met het automatische gereedschapwisselsysteem voor draaimachines kreeg de automatiseerder veel belangstelling van verspanende bedrijven die in het systeem van Romias een perfecte oplossingen herkende om het onbemande draaiproces verder te automatiseren. Romias integreerde automatische gereedschapwisseling in de bestaande Romias Compact10 robotcel. Daarmee is het mogelijk naast productbelading tevens de gereedschappen automatisch te wisselen. Een speciale grijper draait de houder los, neemt deze uit en plaatst een nieuwe houder in de turret, waarna het bewerkingsproces weer wordt voortgezet, zonder dat er een operator aan te pas komt. Niet alleen de stationaire gereedschappen maar ook de roterende gereedschappen kunnen hierbij onbemand gewisseld worden.

 

Romias ontwikkelde het automatische gereedschapwisselsysteem omdat in de praktijk blijkt dat de automatisering vaak wordt beperkt door het aantal beschikbare stationaire en aangedreven gereedschappen op de turret. Vooral bij de bewerking van complexe producten op een draaimachine, waarbij gaten van verschillende diameters moeten worden geboord en draad moet worden getapt, loopt de automatisering vast door de beperking van het aantal beschikbare aangedreven gereedschappen op de turret. Het automatische gereedschapwisselsysteem neemt deze beperking weg. Het eerste systeem is na de Techni-Show gelijk de testfase ingegaan bij één van de klanten van Romias.

Romias zal het systeem opnieuw presenteren op vrijdag 4 april tijdens het 40 jarig jubileum van Slijptechniek Enter Romias bouwde voor Slijptechniek Enter eerder al een gerobotiseerd gereedschap, spantangen en slijpschijvenset wisselsysteem voor een Anca slijpmachine voor het naslijpen van frezen.

Slijptechniek Enter, adres: Veldegge5, 7468 DJ Enter

 

Inlichtingen:

www.romias.nl
0547 38 85 99

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven