Ga naar hoofdinhoud

3D printing & Supply chain management

Algemene informatie

Datum
vrijdag 26 juni
Locatie
Eindhoven

Supply Value organiseert op vrijdagmiddag 26 juni de workshop 3D printing & supply chain management. Na de publicaties van onze onderzoeken naar 3D printing, volgt nu de workshop. Deze workshop bestaat uit twee presentaties, een rondleiding bij Addlab en een netwerkborrel!

3D printing & Supply chain management

3D printing wordt door velen gezien als de nieuwe industriële revolutie. Steeds meer bedrijven zien toepassingen voor 3D printing. Wat is de invloed van de verschillende manieren van 3D printing op de supply chains van deze bedrijven? Waar liggen de voordelen voor logistiek? Andere bedrijven kiezen ervoor 3D printing uit te besteden. Zij willen gebruik maken van de expertise van 3D printing fabrikanten of 3D printing service leveranciers. Hoe stuur je deze leveranciers aan? Waarop moet ik letten bij het productontwerp? Wat zijn de voordelen van 3D printing? En wanneer is 3D printing interessant? Dit zijn slechts enkele vragen die opkomen wanneer we denken aan 3D printing en supply chain management.

De antwoorden kunnen bedrijfsspecifiek zijn. Binnen de workshop is ruimte om vragen te stellen, zowel na de presentaties als bij de netwerkborrel. Supply Value heeft onderzoeken uitgevoerd naar de invloed van 3D printing. De resultaten en verdere inzichten van deze onderzoeken zullen gepresenteerd worden bij de workshop. Daarnaast spreekt Arno Gramsma, directeur 3D printing bij KMWE. KMWE is aangesloten bij Addlab, een partnerschap van zeven bedrijven in 3D printing. Bij Addlab ontwikkelen zij samen een nieuwe metaal 3D printer. Arno Gramsma geeft advies aan bedrijven die overwegen om 3D printing te gaan toepassen. Hij kent de unieke mogelijkheden van 3D printing en adviseert zijn klanten over de trade-off tussen 3D printing en traditionele manieren van produceren. Als laatste zullen we ons verplaatsen naar Addlab op 10 minuten rijden van KMWE. Hier krijgen we een korte rondleiding waarbij u 3D printing in de praktijk ziet.

Programma workshop 3D Printing & Supply chain management:

• vanaf 14.00 uur: Inloop/Opening
• 14:30 – 15:00: De impact van 3D printing op inkoop, supply chain management en logistiek door Geert van der Vleuten
• 15:00 – 15:30: De trade-off tussen 3D printing en traditionele productie methoden door Arno Gramsma (KMWE)
• 15:30 – 15:45: Pauze
• 16:00 – 16:30: Rondleiding bij Addlab (Additive Industries, Leidingstraat 27, 5617 AJ, Eindhoven)
• 16:30 – 17:30: Netwerk borrel

Locatie: KMWE, hoofdgebouw (1e verdieping), Croy 11, 5653 LC Eindhoven.
Datum en tijd: vrijdagmiddag 26 juni van 14:30 – 16:30 (inloop vanaf 14:00 uur en aansluitend een borrel)
Kosten: Gratis. U kunt een vrijwillige bijdrage geven aan de stichting Battle4kids. Stichting Battle4kids organiseert evenementen voor goede doelen voor kinderen in Nederland (voor meer informatie zie: www.battle4kids.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven