Ga naar hoofdinhoud

3D-Print Experience

Algemene informatie

Datum
zaterdag 14 juni t/m zondag 15 juni 2014
Locatie
Haarlem

3D-Print Experience op 14 en 15 juni in Haarlem

 

Een 3D-Print Experience vindt op 14 en 15 juni plaats in Haarlem. Dat gebeurt bij de 3D Makers Zone op het Haarlemse bedrijventerrein De Waarderpolder. Het 3D-event laat publiek en bedrijven kennis maken met de vele mogelijkheden van deze nieuwe productiemethode. 3D-printen wordt de belangrijkste uitvinding sinds de drukpers genoemd. Waardeketens en maakindustrie staan op hun kop nu iedereen zowel op kleine als op grote schaal kan gaan produceren. De landelijke 3D-Print Experience wordt voortaan jaarlijks in Haarlem gehouden. De toegang is gratis voor wie zich vooraf via www.3DPXP.com registreert.

 

Behalve aan gepersonaliseerde producten valt ook te denken aan uitvindingen die nieuwe behoeften creëren, toevoegingen die bestaande producten slimmer maken of juist oude producten weer nieuw leven inblazen. De 3D-Print Experience is een evenement waarin nieuwe mogelijkheden door 3D-printing centraal staan. De professionele makerszone in Haarlem is gevestigd aan de Oudeweg 91-95 en richt zich op heel Nederland. Het complex moet uitgroeien tot het kenniscentrum voor 3D-printen en de maakindustrie in onder meer de Metropool Regio Amsterdam. 3DPXP keert jaarlijks terug en mikt vooral op innovatie, gadgets, kunst, duurzaamheid, design, trends, fashion en architectuur

 

Tijdens het event op 14 en 15 juni kan het publiek tussen 12.00 en 17.00 uur daadwerkelijk aan de slag met 3D-printing. Er zijn onder meer demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen zichzelf laten scannen waarna een 3D-printer een beeldje uitprint. De 3DPXP is er voor met name hobbyisten, starters, kinderen, onderwijs en kunstenaars.Tijdens het evenement kunnen jong en oud aan de slag met 3D-printing. Zo kan men in 3D-tekenen met 3D-print-pennen en 3D-prints mee naar huis nemen en worden er onder de bezoekers 3D-printers verloot.

 

Tevens kunnen bezoekers tijdens de Design Challenge bestaande producten verbeteren, hacken of nieuwe verzinnen. Ook valt er een auto te bewonderen die deels 3D-geprint is. Daarnaast kan men zich op de 3d-print markt met speciale aanbiedingen voor bezoekers oriënteren en laten informeren. Een ander onderdeel van de 3DPXP is de Expo. Verschillende 3D-geprinte objecten van kunstenaars, designers en fabrikanten zijn in bruikleen en worden hier tentoongesteld. Denk o.a. aan fashion, industriële toepassingen en design. Alle programma-informatie is te vinden op www.3DPXP.com.

 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven