Ga naar hoofdinhoud

Kasto in actie bij ODS, ThyssenKrupp en Sandvik

Een van de drie Kastotec AC4 bandzaagmachines bij ODS in bedrijf. Een van de kenmerken is de haaksheid binnen 0,1 mm per 100 mm die door Kasto wordt garandeerd (foto: Marian Oosterink)

Metaalhandel ODS in Barendrecht werkt met zes Kastotec  bandzaagzaagmachines. Het distributiecentrum van ThyssenKrupp in Zwijdrecht beschikt over vier van deze zaagmachines, waarvan één met automatisch magazijn. Bij het distributiecentrum van Sandvik in Venlo wordt al sinds 2004 gezaagd met een Kastotec bandzaagmachine. 

Een nauwkeurige zaagsnede met een haaksheid binnen 0,1 mm per 100 mm en een langere levensduur van de zagen. Twee cruciale eigenschappen waaraan de Kastotec bandzaagmachines van Kasto hun populariteit binnen de metaalhandel ontlenen. “Voor een nauwkeurige zaagsnede is een hoge stabiliteit van de machine doorslaggevend”, zo noemt Ronnie Bons van Van Hoorn Machining in Veldhoven meteen een eerste randvoorwaarde. Van Hoorn Machining vertegenwoordigt het Duitse Kasto op de Benelux-markt. Om een maximale stabiliteit te bereiken heeft Kasto voor wat het frame en de zaagunit betreft gekozen voor het stijve en trillingsarme polymeerbeton.

In een komend nummer van Metaal Magazine in een driepagina-reportage meer informatie over de bandzagen bij ODS, ThyssenKrupp en Sandvik. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement. Het filmpje hieronder toont een Kastotec in actie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven