Armada Rail update Jetcam software na vijftien jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Armada Rail update Jetcam software na vijftien jaar

Armada Rail heeft na vijftien jaar weer geïnvesteerd in nieuwe Jetcam software (foto's Armada Rail)

Armada Rail, producent van onder meer bovenleidingmaterialen, zoals opzetpalen en balken, bovenleidingcomponenten, armen 1.5/25kV, wielafspanningen, seinpalen en componenten voor seinen, kasten (voeding en relais) en de permanente vangmagneet (PVM), maar ook montageplaten, zonnekappen voor verkeerslichten en voetplaten, heeft onlangs besloten om de productie toch in eigen huis te houden. Na vijftien jaar heeft Armada daarom geïnvesteerd in een nieuwe licentie van Jetcam.

Een van de productiemachines is sinds jaar en dag een Amada Aries 245 ponsnibbelmachine. Voor de aansturing hiervan maakt Armada Rail al lange tijd gebruik van Jetcam Expert. “Het programmeersysteem Jetcam wordt al lang gebruikt en de mensen vinden het prettig om mee te werken,” vertelt Paul van Bakkum, manager productie bij Armada.

Lite versie

In alle jaren heeft Armada, als een van de weinige Jetcam gebruikers, enkel gebruik gemaakt van de ondersteuning van Widenhorn en de software niet vernieuwd. Nu de productie weer belangrijk wordt en efficiënter moest worden, is direct gekeken naar de software mogelijkheden. Versie 18 van Jetcam biedt een nieuwe module die voor oudere machines een prima prijs-kwaliteit verhouding heeft; Jetcam Expert Lite. Paul legt de keuze uit: “In deze Lite versie zit alles en meer wat wij nodig hebben om onze Amada zo optimaal mogelijk te programmeren. Deze licentie was zelfs gunstiger in prijs dan na al die jaren onze huidige licentie upgraden. Op deze manier kunnen onze productiefaciliteiten weer jaren mee en kunnen wij onze huidige en nieuwe klanten ook goed bedienen,” besluit Paul.

Zelf produceren

Paul van Bakkum is sinds kort aangetrokken als manager productie bij Armada. Een van de belangrijkste taken is om de productie zo efficiënt en effectief mogelijk te benutten. Hij is druk bezig de productiefaciliteiten goed op elkaar af te stemmen en in te richten. Als we door de werkplaats lopen, dan is te zien dat de activiteiten die voorheen uitbesteed werden, weer in huis worden gedaan. Een mooi project waar Armada op dit moment o.a. werkzaam aan is, zijn ouderwetse herkenbare klokken die in een pilaar zitten met een stuk informatie voorziening, maar ook reclame. Paul ziet veel mogelijkheden om onderdelen hiervoor zelf te maken. “Deze producten maken wij voor HOV Eindhoven. Ik zie veel mogelijkheden om onderdelen zelf weer te gaan produceren. Zo zullen we dat bij iedere product opnieuw bekijken.”

Armada Rail werkt o.a. aan ouderwetse herkenbare klokken die in een pilaar zitten met een stuk informatie voorziening, maar ook reclame
Armada Rail werkt o.a. aan ouderwetse herkenbare klokken die in een pilaar zitten met een stuk informatie voorziening, maar ook reclame

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven